Mladi karateisti navdušili v nabito polni dvorani!

V Osnovni šoli Venclja Perka je v soboto, 21. oktobra 2023, v organizaciji Karate kluba Domžale, potekalo tekmovanje gorenjske regije. Mlade borbeno naravnane tekmovalke ter tekmovalci iz enajstih sekcij, ki so zastopali karate klube Domžal, Radomelj, Cerkel na Gorenskem, Kamnika in Komende, so se pomerili v športnih borbah, katah in ippon kumite.

Na prizorišču se je zbralo več kot 120 srčnih tekmovalcev, ki so bili razvrščeni glede na starost in telesno težo, v skupaj petnajstih kategorijah. Najmlajši udeleženci so navdušili s svojim znanjem pri borbenih vajah – ippon kumite, kjer so prikazali številne atraktivne tehnike. Starejši fantje so se pomerili v pravih borbah in s svojo nepopustljivostjo navdušili polno dvorano gledalcev. Dekleta so za “ogrevanje” predstavila v katah in nato še nadaljevale z predstavami v borbah in s prikazanim celo zasenčile svoje moške kolege.

Vsi udeleženci so na koncu prejeli zaslužene diplome, najboljši med njimi pa so si prislužili tudi vstopnico za Sankukai državni turnir, ki bo 18. novembra potekalo v Cerkljah na Gorenjskem. Vabimo vas, da se nam pridružite in z glasnim športnim navijanjem spodbujate mlade karateiste na njihovi poti do novih športnih uspehov.

Besedilo in fotografije: Aleksander Sokler

Tagi