Marjan Bolhar med največjimi imeni šampionov kickboxinga na svetu

Odličen domžalski kickboxer Marjan Bolhar se je minul dni znašel med največjimi imeni šampionov kickboxinga na svetu, saj so ga omenili na Facebook strani We are kickboxers, kjer svoje mesto najdejo samo največja imena tega borilnega športa na svetu, kot so Arthur Kyshenko, Ernesto Hoost and Andy Souwer … Med njimi je sedaj tudi domžalski šampion.

Marjan Bolhar, ki je bolj znan v tujini kot doma, je vrhunski slovenski športnik, ki na področju kickboxinga nima konkurence. V Sloveniji že sedemnajst let številka ena, v svoji vitrini pa ima številne medalje, ki jih je osvojil na največjih tekmovanjih na svetu v svetovni WAKO kickboxing organizaciji. Je tudi šampion treh kontinentov ter prejemnik številnih nagrad za najboljšega borca v članski kategoriji. Najbolje je zapisan v Avstraliji, kjer je premagal velikega šampiona Igorja Kima iz Nove Zelandije. Prav zaradi tega iz Avstralije nenehno prihajajo vabila. Na primer, da bi organiziral enomesečni seminar za avstralsko izbrano vrsto in pa da bi celo ustvaril svoj GYM v Sydneyu, kjer je kickboxing izredno popularen.

Po zmagi v Avstraliji se je Marjan srečal z Arnoldom Schwarzeneggerjem, ki je bil organizator festivala, kjer se je odvijalo tekmovanje.

Tako kot vsi športniki tudi Marjan komaj čaka, da premagamo epidemijo. Ob sprostitvi ukrepov namerava v Kranjski Gori organizirati Open 3 Marjan Bolhar Sport Kamp z nekaterimi zanimivimi gosti. Zaupal nam je, da je zanimanje za udeležbo na kampu s strani športnikov veliko, med drugim tudi iz Rusije. Prav tako bodo takoj, ko se bodo sprostili ukrepi, pričeli s treningi v Klubu borilnih veščin, med drugim se bodo podali tudi na priprave. Izvesti nameravajo tudi delavnice samoobrambe za dekleta in žene.

Marjan, imetnik črnega mojstrskega pasu 3. dan, je tudi prvi kandidat za osvojitev črnega pasu 4. dneva mojstrskega pasu v kickboxingu na Kickboxing zvezi Slovenije.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Franci Kek, arhiv Marjana Bolharja; Video: Dejan Mešel

 

Tagi