Komendski judoisti na tekmovanju Judo Prlekija Open poskrbeli za nove kolajne

V soboto, 24. septembra 2022, je v Ljutomeru potekalo uradno tekmovanje za točke v slovenskem pokalu, ki pa so ga obiskali tudi tekmovalci iz tujine. Nastopilo je 211 judoistov iz 32 klubov in šestih držav. Za Judo klub Komenda je tekmovala ekipa starejših dečkov in deklic U14, ki so se uvrstili na skupno 5. mesto in za las zgrešili pokal. Osvojili so 5 kolajn, od tega kar dve zlati in tri srebrne.

Zmago sta si z odlično in zanimivo borbo prislužila Pavle Ilić (- 34kg) in Stepan Kholodov (- 38kg), ki sta se zelo razveselila zlata. V finalu so nastopili tudi Karim Veinhandl (- 50kg), Timeja Starovasnik (- 52kg) in Nastaja Drakšič Koštomaj (- 36kg), ki pa so v zadnji borbi premoč priznali nasprotniku in vsi stopili na 2. mesto. Martinu Zupančiču se tokrat žal ni izšlo po načrtih in je v močni konkurenci žal ostal brez uvrstitve.

Sedaj imajo judoisti dva tedna časa, da se pripravijo za eno izmed pomembnejših tekmovanj zanje, saj se bo le to odvijalo na domačem terenu in sicer v soboto, 8. oktobra 2022, ko bomo v Športni dvorani Komenda lahko spremljali najboljše tekmovalce iz Slovenije in Evrope v starostnih kategorijah U12, U14, U16 in U18. Takrat se bodo člani Judo kluba Komenda poleg organizacije, kar najbolj potrudili, saj se bodo želeli pokazati domačim navijačem s či boljšimi borbami. Na dogodek vabljeni vsi, ki vas zanima kako izgledajo judo borbe v živo, dogodek je namreč brezplačen.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi