Klub borilnih veščin Domžale se je predstavil na Olimpijskem festivalu v Ljubljani

V soboto, 7. in nedeljo 8. oktobra 2023 se je v Ljubljani na Kongresnem trgu odvijal Olimpijski festival, kjer se je predstavilo skoraj 50 športov, zvez, vrhunskih športnikov in še veliko več.

Na festivalu se je predstavil tudi Klub borilnih veščin Domžale. Na odru so člani v okviru Boks zveze Slovenije predstavili boks. Ta športna disciplina se namreč zelo kvalitetno hitro širi in pridobiva vse bolj kakovostne slovenske boksarje, kar odmevajo rezultati. Po predstavitvi na odru so se na boks točki Boks zveze Slovenije vse generacije lahko spoznale rekvizite.

Ljudje, ki so preiskusili boks so pripomnili tudi, kar nekaj prijetnih opazk in komentarjev. Med nijimi so bili: “nisem si nikoli mislil/a, da je to tako težko a hkrati prijetno, kakšen dober filing” ali pa naprimer “stari to je to”.

Klub Borilnih veščin Domžale je predstavil tudi Kickboxing zvezo Slovenije. Predstavljenih je bilo vseh 7 disciplin kickboxinga ter zgodovina tega športa.

Na festivalu je od 47 panožnih zvez, katere so imele športne izzive, otroci izglasovali zmagovalce. Klub Borilnih veščin Domžale pod panožno zvezo Boks zvezo Slovenije je osvojil 3.mesto. Prvo mesto je zasedla Kajakaška zveza Slovenije in drugo mesto Odbojkarska zveza Slovenije.

Karin Božič Zupančič; Foto: Klub borilnih veščin Domžale

Tagi