Klub borilnih veščin Domžale bo pričel z rednimi treningi

5. septembra 2022 bo Klub borilnih veščin Domžale po poletnem predahu znova pričel z rednimi treningi, ki bodo potekali po programu samoobrambe, rekreacije boksa, rekreacije kickboxinga, tekmovalnega športnega boksa in tekmovalnega športnega kickboxinga. S treningi bodo pričeli otroci od 5 leta starosti dalje.

Klub obiskuje vedno več otrok, mladih, članov in veteranov, ki skrbijo za svoje fizično stanje in boljše počutje. V 19 letih delovanja kluba, so tekmovalci prišli do zavidljivih rezultatov. V klubu je namreč več kot 50 državnih prvakov, ki so že posegli po Svetovnih in Evropskih pokalih.

Borilni športi so zahtevni športi, zato so ustrezno usposobljeni športni strokovnjaki še kako pomembni, da lahko mlade na treningih vodijo skozi proces pridobivanja psihofizičnega znanja, izboljšanja oziroma pridobivanja motorična znanja, agilnosti, gibčnosti in moči, saj se v času treningov izvajajo kardio vaje.

V Klubu borilnih veščin Domžale so člani razdeljeni v 5 skupin. Vodja treningov je Marjan Bolhar strokovni športni delavec 2 stopinje s trenerskimi diplomami in licencami boks in kickboxing mojster Borilnih veščin 4. dan črni pas, pri vajah mu pomagajo pomočniki z licencami

Klub borilnih veščin Domžale je član Boksarske zveze Slovenije in Kickboxing zveze Slovenije. Obe zvezi pa sta tudi članici Olimpijskega komiteja Slovenije.

Novi kandidati bodo pred vstopom v dvorano in članstvom v klubu opravili športni zdravniški pregled, uredili registracije in prejeli športni kodeks pravil. Za vpis predznanje borilnih veščin ni potrebno.

Petra Petravič; Foto: Klub borilnih veščin Domžale

 

Tagi