Karate nastopa Darka Flisa pred Tržiškim muzejem

Na dan svetega Miklavža si je domžalski karateist Darko Flis ogledal muzej v Tržiču, kjer se nahaja tudi Slovenski smučarski muzej. V tem muzeju – oddelku Tržiškega muzaje so razstavljeni predmeti, ki so jih uporabljali slovenski smučarski prvaki, med njimi tudi Mateja Svet in Bojan Križaj. V podporo slovenskim smučarkam in smučarjem pa je Darko nato pred muzejem opravil karate nastop.

Tržič je ena izmed zibelk športnega smučanja na Slovenskem. Leta 2014 je tam odprl svoja vrata tudi Slovenski smučarski muzej. Sodobna muzejska razstava prikazuje razvoj smučanja od pradavnine do današnjih dni. Razstavljene so številne smuči, od bloških do najsodobnejših, ob njih pa tudi preostala oprema: smučarske palice, čevlji in oblačila. Prikazan je način izdelave smuči na star način, v kolarskih delavnicah. Del zbirke je posvečen začetku in razvoju smučanja v Tržiču, s predstavitvijo tržiških šampionov od prvega zlatega obdobja do Jožeta Šlibarja, Andreja Jermana, Andreje Grašič Koblar, Davida Ahačiča in drugih.

Slalom slavnih je posvečen našim najboljšim alpskim smučarkam in smučarjem, ki so dosegali največje dosežke na velikih tekmovanjih. Posebno mesto na razstavi pa imajo naši največji slovenski šampioni Bojan Križaj, Mateja Svet in Žan Košir.

Svoj karate nastop je Darko Flis kot velik podpornik smučarije posvetil slovenskim vrhunskim smučarjem ter Tržiškemu muzeju. Nastop je Darku za namen objave na portalu domžalec.si dovolila direktorica muzeja Jana Babšek.

Avtorica: Marinka Flis; Foto, video: Arhiv Marinke in Darka Flisa

Tagi