Karate nastop Darka Flisa pred kapelico sv. Antona v Ihanu

Pri Vbičniku v Prelogu pri Ihanu se nahaja kapelica svetnika svetega Antona, zavetnika domačih živali. Lastnik domačije Anton Kvas je pred meseci na dvorišču svoje domačije zagledal kapelico in v njej podobo svetega Antona, zavetnika domačih živali. Malo po tistem, ko je Anton debelo gledal, kdo bi mu pripeljal kapelico, ga je poklical njegov prijatelj, da je on s traktorjem pripeljal kapelico, katera je bila v hiši, kjer je nekoč živel župnik Franc Babnik, ki je deloval v kamniškem župnijskem okolišu in je ozdravel po hudi bolezni, nakar se je zaobljubil, da bo v zahvalo za ozdravitev postavil kapelico svetniku svetemu Antonu.

Prijatelj je to kapelico, da ne bo samevala na domačiji, kjer je živel župnik Franc Babnik, pripeljal na domačijo Kvasovih, ker je vedel, da je lastnik velik ljubitelj živali, pa še svetnikovo ime nosi. Anton Kvas je poleg živali tudi ljubitelj lepega kozolca, ki stoji na dvorišču domačije, pri katerem je sedaj postavljena kapelica s svetnikom sv. Antonom.

Anton je na dan snemanja po Sloveniji s svojim motorjem naredil že preko 200 kilometrov, a se je vrnil na domačijo, kjer so si skupaj ogledali kolesarsko dirko po Franciji, saj poleg motorja tudi dosti kolesari z električnim kolesom, od letos pa je tudi začel uživati upokojenske dneve.

Darko Flis, domžalski karateist, še vedno nadaljuje akcijo Karate kate pred objekti in na številnih pomembnih dogodkih. Pred kozolcem in kapelico svetega Antona je tako naredil z dovoljenjem domačina Antona Kvasa dve kati, saj je le-ta v ta namen tudi pokosil travo pred kapelico.

Avtorja: Marinka in Dartko Flis; Foto, video: Arhiv Darka Flisa

Tagi