Karate nastop Darka Flisa na razglednem stolpu na Planini nad Vrhniko

Znani domžalski karateist Darko Flis ne pozna počitka. Tekom letošnjega leta je poleg 11.140 evidentiranih karate kat, ki jih je izvajal v različnih krajih naše države, izvedel tudi več karate nastopov, s katerimi je počastil letošnje olimpijske in paraolimpijske igre, ki so se odvijale v Tokiu, prav tako je svojimi karate nastopi počastil 30. letnico samostojne Slovenije. Zadnji takšni njegov projekt se je odvijal na razglednem stolpu na Planini nad Vrhniko.

Ob 30 letnici samostojne Slovenije je karateist Darko Flis v petek, 15. oktobra 2021, na razglednem stolpu, ki se nahaja ob planinski koči na Planini nad Vrhniko, izvedel karate nastop. Ob tem dogodku so prisostvovali tudi nekateri njegovi prijatelji. Seveda je ob tej priložnosti zaplapolala tudi slovenska zastava.

Pred karate nastopom je zbrane pod razglednim stolpom pozdravila Marinka Flis, Darkova sestra, ki je povedala, da je Darko 24. junija letos v počastitev 30. letnice samostojnosti, začel svoj projekt karate kate. Do konca septembra je izvedel že 11.140 evidentiranih karate kat na različnih krajih po Sloveniji. Od tega je okoli 1000 karate kat naredil v mentalni dinamiki – v miselnem procesu, ki je sestavni del vaj vrhunskih športnikov.

Darkov projekt na Planini nad Vrhniko so spremljali tudi Jože Klopčič, nekdanji zelo uspešen dvigovalec uteži, ki je v svoji športni karieri v kategoriji olimpijskega dviganja uteži nad 100 kilogramov osvojil zelo dobre rezultate, zasebni raziskovalec slovenske zgodovine Dimitrij Kebe, ki že nekaj let živi na Vrhniki ter španski katoliški duhovnik Rafael Arias, ki duhovniško službo opravlja v župniji Trnovo v Ljubljani. Darko in Rafael, ki je študiral novinarstvo, pravo in teologije, s slednje je v Madridu tudi doktoriral, se poznata že dobre dve leti.

Darko je član karate kluba Olimpija Ljubljana, ki ga vodi predsednik Djulaga Huskič, v tem klubu pa tudi trenira. Prav tako je Darko član Društva upokojencev Domžale, ki ga vodi Toni Prus ter član Težkoatletskega kluba Domžale, katerega predsednik je Ivo Peterca.

Darkov nastop si lahko ogledate v spodnjih videih:

Miha Ulčar; Foto, video: Arhiv Darka Flisa

Tagi