Kamniška judoista Svit in Timeja Starovasnik na stopničkah tudi v tujini

V soboto, 11.2.2023 so se judoisti Judo kluba Komenda borili na ogromnem mednarodnem turnirju 1. Judo cup Zrinski Čakovec Open, v Čakovcu, na Hrvaškem, ki ga je odlično organiziral Judo klub Zrinski Čakovec , saj je že prvo leto nastopilo več kot 700 tekmovalcev iz kar 7 držav. Zaradi tako velike udeležbe se je tekmovanje odvijalo od jutra in vse do poznih večernih ur, ko so se še po osmi uri zvečer borili za zmago.

Izkupiček medalj Judo kluba Komenda je bil po dolgih borbah ena srebrna in ena bronasta kolajna, kar obe pa sta ostali v družini Starovasnik.

Svit Starovasnik je v kategoriji mlajših dečkov U12 osvojil 2. mesto in premoč nasprotniku priznal samo v finalu, medtem ko je njegova starejša sestra Timeja Starovasnik, v kategoriji mlajših kadetinj U16 osvojila 3. mesto.

Timeja je imela nekoliko nesreče v žrebu, saj je za prvo nasprotnico dobila mladinsko evropsko šampionko Jolino Reinhold iz Nemčije, kateri Timeja kljub dobri borbi ni bila kos, zato je bila že na začetku izločena iz finala. Kljub temu se je vztrajno borila in premagal še dve tekmovalki ter osvojila bronasto kolajno.

Odlično se je boril tudi Erdon Nishori (mlajši dečki U12), ki je v močni kategoriji, kjer je bilo več kot 20 tekmovalcev s kar štirimi zmagami in dvema porazoma osvojil 7. mesto, kar je odličen rezultat, saj Erdon trenira komaj eno leto in je na tako močni tekmi prišel tako visoko.

Nastja Drakšič Koštomaj (starejše deklice U14) je z dvema zmagama in dvema porazoma osvojila 5. mesto.

Tekmovalci Karim Veinhandl, Martin Zupančič in Luka Vrhovnik so tokrat ostali brez uvrstitve.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

 

Tagi