Judoistka Haya Veinhandl Obaid zmagala dve borbi na evropskem kadetskem prvenstvu v Sofiji

Na letošnjem evropskem kadetskem prvenstvu v judu, ki je potekalo v glavnem mestu Bolgarije, v Sofiji, je slovenska judoistka Haya Veinhandl Obaid dosegla izjemen rezultat, ki bo za vedno ostal zapisan v zgodovino Judo kluba Ippon Kamnik. Evropsko prvenstvo se je odvijalo med 27. in 30. junijem 2024. Haya je bila ena izmed dveh Slovenk, ki sta se uvrstili na to prestižno tekmovanje, in je za Slovenijo nastopala v zelo močni kategoriji do 57 kg, kjer se je pomerila s kar 36 tekmovalkami.

V prvem krogu se je Haya borila s predstavnico Kosova, Kuko in borbo zaključila s prefinjenim davljenjem, kar je privedlo do predaje nasprotnice. V naslednjem krogu jo je čakala zahtevna borba s predstavnico Srbije, Živanovićevo. Po dolgi in napeti borbi je nasprotnica prejela tri kazni, kar je Hayo popeljalo v boj za četrtfinale.

V tretji rundi se je Haya soočila z Italijanko Sorelli, nosilko 11. mesta na svetovni lestvici. Borba je bila izjemno izenačena in napeta, saj sta obe tekmovalki v rednem delu prejeli po eno kazen. Haya je dvakrat poskušala zaključiti borbo z davljenjem, a se je Italijanka spretno rešila. Po zelo dolgi in naporni borbi je Haya prejela še dve dodatni kazni, kar je privedlo do zmage Italijanke, saj je Haya prejela tretji shido. Italijanka je nato v četrtfinalu izgubila proti Francozinji, kar je Hayo žal pustilo brez možnosti za repasaž.

Kljub temu je Haya na svojem drugem Evropskem prvenstvu izboljšala svoj rezultat in pokazala izjemno pripravljenost. Njeni dosežki ji bodo prinesli napredovanje na svetovni judo lestvici, kjer trenutno zaseda 21. mesto.

Uspeh Haye Veinhandl Obaid je ponos za Judo klub Ippon Kamnik in celotno slovensko judo skupnost. Selektor Mario Rudl in celotna ekipa so Hayo podpirali skozi celotno tekmovanje, za kar so jim izjemno hvaležni.

Haya je s svojo borbenostjo in odločnostjo ponovno dokazala, da je na poti do vrha in da lahko v prihodnosti pričakujemo še veliko uspehov. Naši mladi judoisti so navdih za vse in dokazujejo, da s trdim delom in predanostjo lahko dosežejo vrhunske rezultate.

Avtor: Judo klub Ippon Kamnik; Foto: Judo klub Ippon Kamnik

Tagi