Judoistka Haya Veinhandl Obaid dvakrat zlata

Judo klub Ippon Kamnik je dosegel pomemben mejnik na uradnem tekmovanju za Slovenski pokal v Mariboru, pri čemer je osvojil prvo člansko medaljo. Sijajno delo ekipe je privedlo do zlate medalje, ki je pripadla klubski tekmovalki Hayi Veinhandl Obaid. Njene izjemne borbe so bile vredne občudovanja, pri čemer je pokazala svojo moč in znanje na tatamiju.

Mednarodno judo tekmovanje v Mariboru, imenovano Baumgartnov pas je potekalo v soboto, 13.4.2024. Na njem je nastopilo kar 240 judoistov iz 48 klubov in 5 držav. Za Judo klub Ippon Kamnik sta nastopila Haya Veinhandl Obaid, kar v dveh starostnih kategorijah in Karim Veinhandl.

Zjutraj je Haya nastošila v članski konkurenci, kjer je premagala vse nasprotnice in osvojila 1. mesto. Nadaljevali so s tekmovanjem v starostni kategoriji U18, kjer sta nastopila ponovno Haya in Karim, brat in sestra. Karim Veinhandl se je prvič pomeril v kategoriji kadetov U18 kot mlajši kadet in kljub mladosti je prikazal izjemen talent ter srčnost v borbi. Čeprav mu je za stopničke malo zmanjkalo, je pokazal, da je na pravi poti in da se bo kmalu povzpel med najboljše v slovenskem judu, na koncu je osvojil odlično 5. mesto. Haya, ki se je že večkrat dokazala v konkurenci kadetinj je osvojila še drugo zlato kolajno v tem dnevu.

Rezultati tekmovanja:

Članice:
Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto

U18:
Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto
Karim Veinhandl – 5. mesto
Katarina Kumer

Ponosni smo na dosežke naših tekmovalcev in z navdušenjem pričakujemo nadaljevanja tekmovanja.

Avtor: Judo klub Ippon Kamnik; Foto: Judo klub Ippon Kamnik

Tagi