Judoisti se v novo sezono vračajo še bolj pripravljeni

V soboto, 17. septembra 2022, je bila na koledarju Judo zveze Slovenije že prva uradna tekma za slovenski pokal v judu, katere se je udeležilo tudi osem tekmovalcev Judo kluba Komenda, ki so že avgusta začeli s pripravami na novo sezono. Turnir Pokal Oplotnice v organizaciji domačega kluba je bil odlično izveden, nastopilo je 170 tekmovalk in tekmovalcev iz 26 klubov in sicer iz Slovenije, Madžarske, Avstrije in Hrvaške. Uradno tekmovanje je bilo namenjeno starejšim deklicam in dečkom U14.

Odlično so se odrezali tudi naši judoisti, ki so z dvema zlatima in štirimi srebrnimi kolajnami dosegli končno uvrstitev na 9. mesto izmed vseh sodelujočih klubov. Z vrhunskimi rezultati, kjer je kar 6 tekmovalcev nastopilo v samem finalu so pokazali, da bodo v novi sezoni pripravljeni na še težje borbe in z visoko zastavljenimi cilji nadaljujejo svoje športne kariere.

Zlato sta osvojila Stepan Kholodov in Timeja Starovasnik, drugo mesto pa: Teo Bizjak, Pavle Ilić, Karim Veinhandl in Nastja Drakšič Koštomaj. Za kolajno je malo zmanjkalo Žani Lazić, ki je ostala na 4. mestu, Martin Zupančič pa je bil 7.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi