Judoisti nastopili na balkanskem prvenstvu kot edini Slovenci

Judoisti Judo kluba Komenda so se med 26.8. in 29.8.2021, mudili na pripravah v Doboju in na mednarodnem turnirju v Sarajevu osvojili kopico kolajn.

V soboto, 27. 8. 2021, se je v popolnoma novi športni dvorani v Sarajevu odvijal močan mednarodni turnir Kup Grada Sarajeva 2021, kjer je nastopilo tudi sedem kamniško komendskih judoistov, ki so bili med Bosanci, Hrvati, Srbi in Črnogorci edini predstavniki Slovenije. Nekateri so se borili v dveh starostnih kategorijah in tako osvojili kar dve kolajni tudi v konkurenci starejših tekmovalcev. Skupno so judoisti osvojili lepe komplete treh zlatih, treh srebrnih in treh bronastih medalj.

Ponovno se je odlično odrezala judoistka Haya Veinhandl Obaid, ki je v svoji kategoriji U15 osvojila tudi veliki finale in si priborila 1. mesto. Nastopila je tudi v starejši kategoriji U18, kjer se je vrhunsko borila in bila celo razglašena kot najbolj srčna tekmovalka, a ji je tokrat nekaj smole odneslo zlato. Tokrat je razdelitev kolajn odločala teža treh najboljših tekmovalk, ki so po izenačenem številu zmag, ter vsaka z enim porazom imele enako število točk, zato se je Hayi za 1 gram izmuznila srebrna kolajna in je na koncu zasedla 3. mesto, čeprav je borbo z prvouvrščeno zmagala. Prav tako je 1. mesto v kar dveh kategorijah, med dekleti U13 in U15 osvojila Timeja Starovasnik, učenka OŠ Šmartno v Tuhinju, ki vestno trenira že 5 let in že od samega začetka kaže velik potencial. To sta njeni prva in druga kolajna v tujini, na kateri smo zelo ponosni. Drugo mesto je osvojila Kamničanka Brina Frece, v kategoriji U18, ki je v letošnjem letu zelo dvignila nivo borbe in uspešno tekmuje, kar upamo, da ji bo uspelo tudi na državnem prvenstvu 2021. Prav tako je v kategoriji U13 na drugi najvišji stopnički stal tudi Karim Veinhandl, ki se je po »coronskem« premoru vrnil zelo suvereno, z močno voljo po zmagi, kar se kaže tudi v dobrih rezultatih. Karim je tekmoval tudi v kategoriji U15, kjer je osvojil 3. mesto. Zelo težke borbe je imel tudi Kamničan Žiga Klarić, ki se odlično bori in vedno znova dokazuje, da se redni treningi izplačajo. V kategoriji U18 je osvojil težko prigarano 3. mesto. V kategoriji U13 je nastopil tudi Leon Adrović in zasedel vrhunsko 2. mesto ter premoč priznal le v finalu. Kot najmlajši tekmovalec Judo kluba Komenda pa je nastopil Jaš Milek, ki je debitiral z borbo v tujini in osvojil 5. mesto.

Pred samo tekmo so se judoisti ustavili pri prijateljskem klubu Džudo klub Ozren Doboj, kjer so skupaj trenirali in tam tudi prespali. Domačini so jih presenetili s prav posebnim treningom v adrenalinskem parku na planini Ozren. Zadnji dan po tekmi v Sarajevu so si za nagrado ogledali nogometno tekmo, odšli na kopanje v Terme SPA Ilidži in si privoščili značilne baklave.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi