Judoisti na mednarodnih pripravah v Izoli uspešni tudi na izpitih za rjavi pas

V Izoli je na začetku avgusta potekal že tradicionalni, 31. Judo tabor – mednarodne priprave. Tabor je eden močnejših na tem področju, tako po velikosti, kot tudi po nivoju konkurence. Udeležijo se ga reprezentance Italije, Poljske in Hrvaške.

Letos se je poleg Slovenije, tabora udeležilo okoli 550 tekmovalk in tekmovalcev iz kar dvanajstih držav. Nastopili so iz Hrvaške, Poljske, Turčije, Kosova, Ukrajine, BiH, Češke, Avstrije, Nemčije, Italije in Švice.

Prva polovica tabora je namenjena članicam in članom, druga polovica pa mlajšim kategorijam. V drugi polovici so potekali tudi izpiti za višje pasove – za 1. kyu rjavi pas ter črn – mojstrski pas.

Na mednarodnih pripravah so svojo novo sezono otvorili tudi judoisti Judo kluba Komenda, ki so začeli z intenzivnimi treningi juda, tik za kondicijskim delom. Lokacija priprav je športnikom všeč, saj se poleg močnih treningov, lahko osvežijo tudi v morju.

Zadnji dan priprav so štirje člani našega kluba: Haya Veinhandl Obaid, Žiga Pahor, Luka Žagar in Brina Frece uspešno opravili izpit za rjavi pas in postali kandidati za mojstre juda.

Vsekakor jim je to sedaj še večja motivacija tako za treninge, kot tudi tekmovanja v prihajajoči sezoni.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

 

Tagi