Judoisti na borbenih pripravah v Italiji

Judoisti Judo kluba Komenda so se med 8. in 10. januarjem 2023 urili na tatamiju v obmorskem mestu Lignano v Italiji, kjer je potekal že 24. zimski judo kamp Lignano. Enajstčlanska ekipa judoistov starostnih kategorij mlajši kadeti, kadeti in mladinci so otvorili tekmovalno sezono na zelo močnih in kvalitetnih pripravah, katerih se je letos udeležilo več kot 1300 judoistov iz 21 držav. Tako nabiramo mednarodne izkušnje in se preizkusimo tudi v močni konkurenci celega sveta.

Treninge so vodili svetovno znani judoisti, olimpijci kot na primer Giulia Quintavalle in Go Tsunoda iz Španije japonskih korenin, ki je s seboj pripeljal tudi hčerko Ai aktualno svetovno prvakinjo do 20 let, ki se je z veseljem borila z našimi judoistkami.

Treningi so potekali dvakrat dnevno v več starostnih skupinah, kjer smo se preizkusili tako v kategorijah U15, U18, U21 kot tudi med člani. Vsekakor smo se naučili veliko novih tehnik, predvsem pa pridobili ogromno borbenih izkušenj na mednarodnem nivoju. Prav tako smo opravili jutranje treninge v borovem gozdu.
Trenerji so imeli veliko dela, saj so bili prisotni na vseh treningih, ki so bili razporejeni preko celega dne in ni bilo veliko časa za počitek, a so kljub temu našli moči in tekmovalce zvečer odpeljali v čudovito novoletno okrašeno mesto ob morju. Imeli smo srečo in naleteli tudi na njihov tradicionalni dogodek – zažig čarovnic na Lignanski plaži, ki je pritegnil veliko pozornosti. Ob visokem kresu so plesale čarovnice in delile sladkarije.

Iz priprav smo se vrnili utrujeni, a zadovoljni s polno novega znanja in izkušenj in pripravljeni na nove izzive, ki jih prinaša leto 2023.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi