Judoisti Judo kluba Komenda zatresli tla tudi v Novi Gorici

V soboto, 1. aprila 2023, so se judoisti Judo kluba Komenda udeležili uradnega mednarodnega tekmovanja starostnih kategorij U16, U14 in U12 v Novi Gorici. Ponovno so dokazali pomen močne ekipe, saj so na uradnem delu tekmovanja osvojili ekipno 2. mesto od 29 klubov iz 4 držav. 17 mladih borcev, članov Judo kluba Komenda je osvojilo kar 7 zlatih, 4 srebrne in 4 bronaste kolajne.

V kategoriji kadetov – U16 so 1. mesto osvojili Žiga Pahor ter nepremagljivi državni prvakinji Timeja Starovasnik in Haya Veinhandl Obaid, Karim Veinhandl pa je bil tretji.

V kategoriji starejših dečkov in deklic – U14, kjer se trenutno uri zelo močna ekipa z veliko zagona so bili rezultati prav tako vrhunski. Pavle Ilić se je razveselil zmage in osvojil 1. mesto.

Za najvišjo stopničko je za las zmanjkalo Stepanu Kholodovu in Nastji Drakšič Koštomaj, ki sta bila druga. Tretje mesto sta osvojila Leon Adrović in Urška Dovečar. Na tekmovanju v sončni Gorici pa je najbolj presenetila ekipa mlajših dečkov in deklic U12, kjer niti en tekmovalec ni ostal brez kolajne. Kar trije borci so osvojili zlato kolajno in sicer Zakhar Kholodov, Aleks Kolenko in Svit Starovasnik, vsak v svoji težnostni kategoriji. V finalu sta se borila Klara Smrke in Ambrož Kristan, ki se je pomeril proti soborcu, klubskemu kolegu Zakharju in mu priznal premoč. Klara in Ambrož sta osvojila 2. mesto. Mihajlo Ilić pa je osvojil bron. Tekmovalci so po končani tekmi odšli na zaslužen sladoled in druženje v center Gorice.

Tako uspešni dnevi kažejo na odlično delo trenerjev in organizacije kluba, ki z leta v leto raste, tako kot rastejo naši tekmovalci.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi