Judoisti Ippon Kamnik osvojili 10 medalj na mednarodnem turnirju v Zagrebu!

Pretekla nedelja, 7. oktobra 2024, bo vsekakor ostala zapisana kot velik uspeh za Judo klub Ippon Kamnik. Kljub dolgemu tekmovalnemu dnevu, ki je trajal vse do poznih večernih ur v dvorani Sutinska Vrela v Zagrebu, so naši mladi judoisti s srčnostjo in predanostjo dokazali svojo borbenost. Na mednarodnem turnirju, ki je združil kar 755 tekmovalcev iz 69 klubov in 9 držav, so osvojili skupno kar 10 medalj in se uvrstili na odlično 12. mesto med ekipami.

Najmlajši U12 z odličnimi rezultati

V starostni kategoriji U12 sta dosegla bronasto medaljo Klara Smrke in Marcel Mali, medtem ko sta se Mihajlo Ilić in Vanja Ćirović pogumno borila in osvojila 5. mesto. Ambrož Kristan se žal ni uspel uvrstiti, a njegova borbenost ni ostala neopažena.

Uspehi v kategoriji U14

V starostni skupini U14 je bil IPPON Kamnik ponovno močan. Svit Starovasnik in Mihajlo Ilić sta se povzpela na tretjo stopničko z bronastima medaljama, medtem ko je Zakhar Kholodov osvojil 5. mesto. Aleks Kolenko in Alex Malgaj tokrat žal nista dosegla uvrstitve, vendar sta pokazala srčnost in željo po uspehu.

Izjemni rezultati v U16

V starostni kategoriji U16 je Zakhar Kholodov izstopal z osvojitvijo srebrne medalje, medtem ko je Rok Ravnikar domov prinesel bron. Pavle Ilić je zasedel 5. mesto, Teo Bizjak in Karim Veinhandl pa sta se borila za 7. mesto. Tekme v tej kategoriji so bile izredno zahtevne, a so naši tekmovalci pokazali vztrajnost in pogum.

Mladinci U18 z vrhunskimi dosežki

Kategorija U18 je prinesla največji uspeh dneva. Haya Veinhandl Obaid, Pavle Ilić in Stepan Kholodov so vsak osvojili zlato medaljo in postali nepremagljivi v svojih borbah. Haya je s štirimi suverenimi zmagami v svoji starostni skupini prepričljivo osvojila prvo mesto, medtem ko je v starejši kategoriji U21 po napetih borbah proti tekmovalkam iz Srbije, Hrvaške in Madžarske osvojila tretje mesto.

Pavle Ilić in Stepan Kholodov sta prav tako izjemno nastopila in se z zlatimi medaljami zapisala med najboljše v U18. Karim Veinhandl je v tej starostni skupini osvojil 5. mesto, Leon Adrović pa je zaključil tekmovanje na 7. mestu.

Haya Veinhandl Obaid blestela tudi med starejšimi

Posebno pohvalo si zasluži Haya Veinhandl Obaid, ki se je poleg svojega izjemnega nastopa v kategoriji U18, pomerila tudi v starejši kategoriji U21. Po dveh zmagah proti tekmovalkam iz Srbije in Hrvaške ter porazu proti Madžarki, je zaradi izenačenega števila zmag in točk pristala na tretjem mestu, kar je še dodatno poudarilo njeno izjemno borbenost in vztrajnost.

Skupno odlično 12. mesto

Na koncu dneva, ko smo skupaj osvojili kar 10 medalj, je bil naš Judo klub Ippon Kamnik uvrščen na odlično 12. mesto med vsemi prisotnimi ekipami. Tekmovalci so se kljub napornim borbam v višjih starostnih kategorijah odlično odrezali in pokazali, da se z vztrajnostjo in trdim delom lahko doseže izjemne rezultate.

Naše borce so skozi celoten dan spremljali trenerji Beny, Nikola in Boštjan, ki so ponosno stali ob strani in usmerjali mlade judoiste na poti do uspeha. Ta nedelja je bila res naš dan, ki ga bomo dolgo pomnili!

Avtor: Judo klub Ippon Kamnik; Foto: Judo klub Ippon Kamnik

 

Tagi