Judoista Haya Veinhandl Obaid in Nejc Avbelj postala državna prvaka za leto 2024

Judo klub Ippon Kamnik se je v soboto, 3. februarja 2024, udeležil državnega prvenstva v Rdeči dvorani Velenje, katerega sta odlično organizirala Judo zveza Slovenije in Judo klub Velenje. Državno prvenstvo je potekalo za dve starostni kategoriji in sicer za kadete in kadetinje U18 ter mlajše dečke in deklice U12.

V kategoriji kadetinj U18 je Judo klub Ippon Kamnik dosegel izjemne rezultate. Haya Veinhandl Obaid je z odličnimi borbenimi predstavami v kategoriji -57kg premagala vse svoje nasprotnice ter osvojila 1. mesto in s tem postala Državna prvakinja U18 za leto 2024.

Timeja Starovasnik, ki je nastopila v višji starostni kategoriji kot sicer tekmuje, saj je letos še U16, je med kadetinjami v kategoriji -52kg dosegla odlično 3. mesto, pri čemer se je pomerila z nasprotnicami, ki so bile leto do dve starejše.

Ekipa mlajših dečkov in deklic U12 pa se je prav tako odlično odrezala na Festivalu juda – Državnem prvenstvu U12. S skupno devetimi kolajnami so se uvrstili na 8. mesto med vsemi sodelujočimi klubi. Posebej smo ponosni na Nejca Avblja, ki je postal Državni prvak v kategoriji mlajših dečkov U12.

 

Poleg Nejca so kolajne dosegli še Vanja Ćirović (2. mesto), Marcel Mali (2. mesto), Mark Andoljšek (3. mesto), Martin Šuštar (3. mesto), Tim Bergant (3. mesto), Andrej Poljanšek (3. mesto), David Uršič (3. mesto) in Mihajlo Ilić (3. mesto).

Čestitke vsem dobitnikom kolajn ter trenerjem za trdo delo in odlično predstavo na državnem prvenstvu. Judo klub Ippon Kamnik nadaljuje s svojim uspešnim delom in se veseli prihajajočih izzivov na judo sceni.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Ippon Kamnik

Tagi