Judo klub Komenda v Termah Olimia organiziral že 5. mednarodne priprave

V Termah Olimia se je v nedeljo, 24 .4. 2022, zbralo več kot 250 judoistov iz kar petih držav, ki so tam ostali in trenirali vse do torka, 26. 4. 2022. Že peto leto zapored je priprave organiziral Judo klub Komenda, ki pa je letos poskrbel za prav posebno organizacijo in k vodenju treningov povabil enega izmed boljših trenerjev, mojstra juda g. Slavka Tekića, ki je tudi trener nemške reprezentance pokrajine Hamburg. Pri vodenju treningov mlajših kategorij je sodeloval tudi g. Mario Rudl, selektor slovenske mladinske reprezentance.

Poleg klubov iz Slovenije so se priprav udeležili tudi judoisti iz Nemčije, Hrvaške, Srbije in Bosne. V športni dvorani Podčetrtek so treningi potekali 2x dnevno in sicer v dveh ločenih starostnih kategorijah za mlajše in starejše judoiste. Vsako jutro smo začeli z jutranjim tekom in kratkim treningom, po zajtrku prvi judo trening, ki je bil namenjen novim tehnikam ter borbam v ne-wazi (parterni borbi), nato je sledilo kosilo in počitek ter drugi judo trening, kjer smo spoznali še tehnike v tachi wazi ter se borili stoje. Zvečer smo vsak dan odšli na sprostitev v bazene, kjer smo v Family fun kompleksu uživali na toboganih in drugih vodnih aktivnostih.

Treningi so bili res kvalitetni, saj je izkušeni trener Tekić pokazal veliko zanimivih in uporabnih tehnik, ki jih bodo judoisti lahko trenirali in jih uporabili na bližnjih pomembnih tekmovanjih. Prav tako imajo na pripravah odlične možnosti za borbe z različnimi nasprotniki, kar je na treningu v lastnem klubu lahko pomanjkljivost, saj ne moreš preizkusiti toliko različnih stilov borb z različnimi nasprotniki. Zadnji dan je organizator judo campa, predsednik Judo kluba Komenda g. Boštjan Veinhandl vsem prisotnim razdelil spominska darila. Domov so se judoisti JK Komenda vrnili z vlakom. S pripravami so bili vsi zelo zadovoljni, tako gostje iz tujine, organizatorji, predvsem pa mladi judoisti, ki so se veliko novega naučili in se hkrati odlično zabavali.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi