Judo klub Komenda sodeloval na IJF FIT izzivu in Sloveniji zagotovil 1. mesto

Mednarodna judo zveza je v januarju za otroke do 14. leta starosti pripravila posebno judo ligo, kjer je objavila 16 športnih izzivov, katere je bilo potrebno opraviti s čim več ponovitvami, se posneti in posnetke naložiti na njihovo spletno stran. Izziv je objavila z namenom, da otroke spodbudi h gibalni aktivnosti tudi v času Covida-19, ko je večina športnih dejavnosti za mlajše otroke zaustavljena.

Na mednarodnem športnem izzivu je sodelovalo kar 51 držav, izmed katerih je SLOVENIJA osvojila 1. mesto.

Na IJF (International judo federation) športnem izzivu je sodeloval tudi Judo klub Komenda s svojimi 32 člani, ki so doprinesli kar 512 točk. K sodelovanju so otroke spodbudili trenerji, ki so Fit izzive vključili v redno vadbo preko ZOOMA, prosili starše, da posnamejo svoje otroke in še zadnji dan, ko sta bila Egipt in Palestina le nekaj točk za Slovenijo, še povečali število opravljenih izzivov in na koncu z veliko prednostjo 209 točk osvojili 1. mesto.

Ves čas smo bili v napetem boju z Egiptom in Palestino, s katerimi smo si menjavali prva tri mesta. Tako visoka uvrstitev tako majhne države, v boju z milijonskimi državami pomeni, da če stopimo skupaj lahko premaknemo marsikaj in to so naši judoisti tudi dokazali. Tekmovanja so se udeležili: Val Horvat, Karim Veinhandl, Haya Veinhandl Obaid, Leon Adrović, Jakob Simonič, Luka Simonič, Ella Schoss, Luka Žagar, Žiga Pahor, Maj Jurca, Jan Jurca, David Jurca, Matej Mally, Jaša Končar, Juš Tarle, Mark Pulin, Nik Ložar, Žan Rozman, Tadej Vozelj, Aleks Kolenko, Danijel Feri, Vid Kneževič Gosar, Tristan Petrušić, Gojc Žižek, Vid Ciglič, Rua Kvapil, Jorik Kvapil, Aleksandar NInić, Benjamin Uršič, David Uršič, Matija Matičič in Kaj Dorič.

Vsi so v celoti pravilno opravili izzive in uspešno dosegli visoko število ponovitev ter prispevali točke za slovensko uvrstitev na 1. mesto.

Vsi sodelujoči so bili vključeni tudi v nagradni žreb za lepe nagrade, kjer sta imela srečo Nik Ložar in Aleks Kolenko.

Čeprav smo v težkih časih, kjer vsako stvar zaznamuje korona virus, pa niti Slovenija niti Judo klub Komenda klub ne stagnirata, ampak ostajamo zelo aktivni. Pripravljeni smo se bili borit do konca in tako dobili še en dosežek na mednarodnem nivoju ter prispevali k prepoznavnosti naše države Slovenije.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

 

Tagi