Judo klub Komenda na Pokalu Lendave osvojil 4 kolajne

V nedeljo, 4.2.2023 so se judoisti Judo kluba Komenda udeležili uradnega mednarodnega tekmovanja v kategoriji mladincev U21 in mlajših kadetov U16, Pokal Lendave, kjer je tekmovalo 319 tekmovalcev iz 39 klubov in 7 držav.

Tekmovalci Judo kluba Komenda so se odlično borili in osvojili ekipno 11. mesto ter 4 kolajne. Haya Veinhandl Obaid je nastopila kar v dveh starostnih kategorijah. V kategoriji mlajših kadetinj – U16 je premagala vso konkurenco in zasluženo osvojila 1. mesto, nato pa je tekmovala še s starejšimi v kategoriji mladink (U21) in z dobrimi borbami proti starejšim in bolj izkušenim nasprotnicam dosegla 3. mesto.

Timeja Starovasnik je v kategoriji mlajših kadetinj – U16 prav tako kot Haya, samo v drugi težnosti kategoriji osvojila 1. mesto. Komaj z januarjem je prestopila v to kategorijo in takoj pokazala, da se je na nov prestop odlično pripravila.

Brina Frece je imela dober dan in v kategoriji mladink – U21 osvojila 3. mesto in prvič letos stala na stopničkah. Zelo dobro se je boril tudi mladinec Žiga Klarić, ki je prišel vse do borbe za 3. mesto, a žal izgubil in kljub temu bil zadovoljen z dobro uvrstitvijo na 5. mesto. Borbenost je v kategoriji mlajših kadetov pokazal tudi Karim Veinhandl, ki se osvojil 7. mesto.

REZULTATI:

U16
Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto
Timeja Starovasnik – 1. mesto
Karim Veinhandl – 7. mesto
U21
Brina Frece – 3. mesto
Haya Veinhandl Obaid – 3.mesto
Žiga Klarić – 5. mesto

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi