Izjemen uspeh Savate kluba Domžale na prvem odprtem savate prvenstvu “Čigra open”

Po pridno obiskanih treningih v Domžalah, so se tekmovalci, 6. maja 2023, zasluženo udeležili prvega odprtega savate prvenstva lahkega in polnega kontakta, poimenovanega “Čigra open”, ki je potekal v mirnem mestu Sveti Ivan Zelina. Skupaj s kar šestnajstimi klubi držav Hrvaške, Italije, Madžarske in Slovenije so odločno in pogumno zastopali našo državo.

Zgodaj zjutraj smo se naspani in dobre volje zbrali, naredili tradicionalno skupinsko sliko ter se odpravili dogodivščini naproti. Člani Savate kluba Domžale: zvesti in redni tekmovalec Žan Šubelj, sicer prizadevni pripadnik PGD Domžale, izkušeni trdoživi tekmovalec Stefan Vukovič ter vedno boljši mlajši tekmovalci: Žana Kotnik, Antonio Marinović in Lili Lukežič.

Tokrat so se kot nadobudni svetovalci in pomočniki trenerja Bojana Rusjana izkazali Anej Lapanja, Nina Urbanija in Kaja Kotnik, kateri so poskrbeli za organizacijo ter psihično in fizično pripravljenost tekmovalcev na borbe.

Po ogrevanju je Antonio Marinović prebil led in se kot prvi SKD tekmovalec pogumno in brez odlašanja pomeril z izkušenim avstrijskem borcem in na koncu dosegel 3. mesto v kategoriji do 75 kg. Kmalu zatem sta se pomerila neustrašna Žan Šubelj in Stefan Vukovič z znanima nasprotnikoma in dosegla 3. mesto v kategoriji nad 85 kg. Glasno smo navijali za našo Lili Lukežič, ki je na koncu na presenečenje mnogih, morala priznati zmago nasprotnici in s tem dosegla bronasto medaljo v kategoriji do 45 kg. Po odličnih borbah polnega kontakta “combat” smo pričakali borbo zadnje SKD tekmovalke Kamničanke Žane Kotnik. Po napetih rundah in upoštevanju odličnih nasvetov svojih trenerjev je na koncu premagala veliko bolj izkušeno nasprotnico ter v svoji kategoriji priborila zlato medaljo.

Dobri in gladki organizaciji gre zahvala Savate klub Čigra Sveti Ivan Zelina in naši Slovenski Savate zvezi in občini Domžale za nenehno podporo pri delovanju našega kluba. Posebna zahvala gre klubu Boxe Francancese Trieste ter klubskem trenerju Lorenzu Ceceno Volcic za podporo pod imenom skupnega projekta “Ciril Kotnik” v sodelovanju z Nca Web.

Mladi borci so pridobili in nadgradili dragocene športne izkušnje, odkrili katere tehnike in kombinacije obvladajo in kje je še prostor za izboljšave. Ponosni na svoje rezultate komaj čakajo na naslednji dve hitro bližajoči se mednarodni tekmi.

Tudi vas vabijo, da se jim pridružite na treningih vsak torek in četrtek (18:30-20:30) v OŠ Venclja Perka ter sami presodite ali vam Savate – francoski boks ustreza. Za prva dva tedna je ponujen tudi 50% popust ter izposoja celotne savate opreme.

Vstanite s kavča in naredite nekaj dobrega zase! Obiščite nas na spletu (www.savate-domzale.si), InstagramuFacebooku, TikToku. Še bolje, kontaktirajte trenerja na tel. št. 041 545 109. Vljudno vabljeni! Salut!

Petra Petravič; Foto: Savate klub Domžale

 

Tagi