Iza Vilar se iz mednarodnega tekmovanja v brazilskem jiu jitsu vrača z novim odličjem

Na mednarodnem tekmovanju Abu Dhabi tour (AJP TOUR SERBIA NATIONAL JIU-JITSU CHAMPIONSHIP 2023 – GI & NO-GI), ki je danes, v soboto 30. septembra 2023 potekal v prostorih Športno kulturnega centra v Beogradu (Sportsko-kulturni Centar, Belgrade, Serbia) so se pomerili tekmovalci iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne, Rusije, Slovaške, etc. V starostni skupini 11 let in teži do 48 kg, je na zmagovalni stopnički z zlato medaljo okoli vratu stala Iza Vilar iz Doba pri Domžalah.

Iza Vilar letos obiskuje šesti razred Osnovne šole Dob in uspešno nadaljuje s treniranjem brazilskega jiu jitsa v šoli Gracie Barra Domžale, ki so jo v Hiši na Travniku kot prvo v domžalski občini odprli pred malo več kot letom dni.

Brazilski jiu-jitsu je borilna veščina, ki s pomočjo učenja in prakticiranja določenih tehnik temelji predvsem na samoobrambi in pa na gradnji karakterja. Poleg krepitve vzdržljivosti, moči, prožnosti in nenazadnje tudi koordinacije, jiu jitsu pripomore k gradnji mentalni trdnosti in večje samozavesti. Različne tehnike tako omogočijo tudi telesno šibkejši ali manjši osebi, da se ubrani pred fizično močnejšemu nasprotniku.

Tudi ekipa Domžalca se pridružuje čestitkam in Izi Vilar želi veliko zadovoljstva ter nadaljnih uspehov v športu, za katerega jo je navdušil starejši brati Jošt.

Avtor: Petra Petravič; Foto: osebni arhiv Ize Vilar

 

 

Tagi