Haya Veinhandl Obaid postala nova državna prvakinja v boksu

Od četrtka, 30. septembra 2021, do velikega finala v soboto, 2. oktobra 2021, je v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru potekalo Državno prvenstvo v boksu za leto 2021. V ringu se je odvilo mnogo zanimivih dvobojev, najbolj pa smo se veselili zmage naše edine udeleženke Boksarskega kluba Hayat Kamnik: Haye Veinhandl Obaid, ki je osvojila naslov državne prvakinje v kategoriji Schoolgirls do 57kg. Haya je tekmovala v rdečem kotu in pokazala svojo borbenost, ki jo je zagotovo pridobila tudi kot zelo uspešna judoistka. Je ena redkih deklet, ki pri tako mladih letih nosijo kar dva naslova državne prvakinje v judu in boksu.

Najbolj napeto je bilo v soboto, ko se je finala državnega prvenstva udeležil tudi poseben gost in sicer predsednik svetovne amaterske boksarske organizacije AIBA – g. Umar Kremlev. Pozdravil je vse tekmovalce in trenerje in s svojim obiskom doprinesel k razvoju in prepoznavnosti slovenskega boksa ter kvalitetnih boksarjev, ki zastopajo našo državo.

Poleg tekmovanja pa so se odvijale tudi volitve v organe BZS, kjer je bil predsednik Boksarskega kluba Hayat g. Boštjan Veinhandl izvoljen kot predsednik disciplinske komisije Boksarske zveze Slovenije.

Veseli nas, da se slovenski boks razvija in je v ringu tudi vedno več deklet, ki pokažejo svojo borbenost skozi ples v ringu.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Boksarski klub Hayat Kamnik

Tagi