Državnih prvenstev za judoiste še ni konec

Za judoisti je dolg in naporen vikend, ki pa je hkrati ponovno prinesel nove zmage in uspehe. Minuli vikend, 2. in 3. oktobra 2021, se je Judo klub Komenda mudil na Koroškem, kjer so se na tatamiju odvijale napete borbe za nove naslove državnih prvakov za leto 2021 v kategoriji U16 (mlajši kadeti in kadetinje) ter U23 (mlajši člani in članice).

V soboto je najprej potekalo državno prvenstvo U16, kjer je JK Komenda nastopil s štirimi tekmovalci. Za las se je naslov državnega prvaka izmuznil Luki Lukšiču, ki je začel odlično in v kraljevi kategoriji težkašev zmagal kar štiri zaporedne borbe in izgubil le v finalu, kjer je bil boljši le Kušter iz JK Apolon Maribor. Vseeno se je veselil naslova državnega podprvaka, kar je letos že osvojil v kategoriji U21, v nedeljo, 3.10.2021 pa uspeh ponovil še v kategoriji U23, kjer je prav tako postal TRIKRATNI državni podprvak. Medalja državnega prvenstva pa je prišla tudi v Kamnik, saj je 3. mesto, s svojo specialno tehniko, ki se ji le redki lahko ubranijo, osvojil Kamničan Maj Lokar Gros, prav tako že bronast na državnem prvenstvu v kategoriji U18. Odlično se je boril tudi Luka Žagar, ki je dve zaporedni borbi zmagal z ipponom na met uchi mata, vendar potem izgubil in končal na 5. mestu. Nastopil je tudi Matej Mally, ki je žal ostal brez uvrstitve.

V nedeljo so se borbe nadaljevale, JK Komenda je v Ravne prišel s tremi komaj šestnajst in sedemnajst letnimi tekmovalci, ki so se borili v starejši starostni kategoriji U23 in pokazali, da se lahko kosajo tudi s starejšimi. Kot smo že omenili se je najvišje uvrstil Luka Lukšič z 2. mestom. Kamničanka Brina Frece je pokazala hrabrost in v 3. krogu premagala izkušenejšo tekmovalko iz JK Šiška, a končala na nehvaležnem 4. mestu. Dobro se je boril tudi Žiga Klarič in se uvrstil na 5. mesto. Glede na to, da so se trije judoisti borili proti starejšim in izkušenejšim nasprotnikom, so dosegli zelo dobre uvrstitve.

REZULTATI:

DP U16

  • Luka Lukšič – 2. mesto
  • Maj Lokar Gros – 3. mesto
  • Luka Žagar – 5. mesto

DP U23

  • Luka Lukšič – 2. mesto
  • Brina Frece – 4. mesto
  • Žiga Klarič – 5. mesto

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi