Domžalski karateist Darko Flis zmagal med veterani na mednarodnem turnirju 12. Maribor Open

Domžalski karateist Darko Flis je tekmoval na 12. Maribor Open mednarodnem karate turnirju, ki je v Športni dvorani TŠC Tezno Maribor potekal v soboto, 1. oktobra 2022. Dodaten motiv za udeležbo na tem turnirju je bil za Darka tudi mednarodni dan starejših nad 65 let, ki ga obeležujemo 1. oktobra. S tem je pokazal, da se lahko tudi posamezniki starejši nad 65 let udeležujejo tekmovanj v borilnem športu.

Organizator tega velikega mednarodnega tekmovanja v karateju je Damjanovič Mirislav, s svojo ekipo pa je dobro poskrbel za tekoči potek nastopajočih in za številne medalje, ki so jih prejeli uspešni tekmovalci, najžlahtnejšo tudi Darko Flis.

Za Karate klub Olimpija Ljubljana, katerega predsednik je Djulaga Huskič, je tudi tekmoval njihov član Darko Flis za veterane + 55 v katah in osvojil prvo mesto in s tem zlato medaljo. Na tekmovanju je bilo v vseh kategorijah prijavljenih 530 tekmovalcev iz več evropskih držav.

Darko Flis je iz Domžal v štajersko metropolo pripotoval z vlakom in ravno tako nazaj, saj je moral pohiteti, da si je lahko v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale ogledal prvo srečanje upokojenskih citrarskih skupin iz Slovenije. Darkov stric Flis Bernard, po domače Smoletov, je že pred drugo svetovno vojno igral citre, ki so bile potem dolga leta na podstrešju. Zaenkrat ni znano, kje se je učil igranja na citre.

Avtorica: Marinka Flis; Foto, video: arhiv; Darka Flisa

Tagi