Domžalski karateist Darko Flis pred hotelom Krona izvedel karate nastop

Domžalski karateist Darko Flis se je skupaj s sestro Marinko Flis podal pred hotel Krona v Domžalah. Hotel namreč letos praznuje 25-letnico uspešnega delovanja na področju hotelirstva. To je bil prvi hotel v Domžalah, ki uspešno deluje še danes, je družinski hotel, v katerega radi prihajajo naši zdomci, ko se vračajo iz celega sveta na obisk v svojo domovino Slovenijo.

Lastnika Tine Bibič s soprogo Silvo, ki je prava domačinka, sta prej živela v Nemčiji in sta tudi tam delovala v hotelirstvu, to tradicijo pa sedaj že četrt stoletja nadaljujeta v Sloveniji. Tine Bibič je tudi ustanovitelj Slovenskega društva »Slovenske lastovke«, ki je bilo ustanovljeno leta 2009 in je povezovalo Slovence po svetu. Društvo še vedno neformalno deluje, zdomci pa se srečujejo v tem domžalskem hotelu.

Hotel Krona je vrsto let gostil tudi slovenske lepotice, ki so se udeleževale finalnih tekmovanj za najlepšo Slovenko. Takrat se je tudi razširil glas, da imajo v tem hotelu dobrega kuharja, to je Tine Bibič, ki se je kuharstva učil pri uspešnih evropskih kuharjih. Zakonca Bibič sta rudi navdušena motorista in imata vsak svoj motor. Pesem, Slovenija, od kot lepote svoje je zapela hčerka Pia Bibič.

Karateist Darko Flis je že od samega začetka poslovanja hotela, vrsto let organiziral slikarske razstave uveljavljenih in ljubiteljskih slikarjev, zato je v počastitev 25-letnice delovanja hotela naredil svoj karate nastop, in sicer v  okviru njegovega projekta “Karate nastopi pred znamenitosti v Sloveniji”. Darko je tudi član Društva upokojencev Domžale.

Avtor: Marinka in Darko Flis; Foto, video: Darko Flis

Tagi