Darko Flis tretji na mednarodnem karate turnirju v Velenju

V nedeljo, 18. februarja 2024, je v Velenju potekal 18. veliki mednarodni karate turnir za pokal Nestl Žgank, ki ga je organiziral Karate klub Tiger iz Velenja, katerega organizator je Bego Tabakovič, 8. dan karateja. Tekmovanje je potekalo v Rdeči dvorani, kjer so letos pridobili nove sedeže na tribunah.

Karate tekmovanja se je udeležil tudi domžalski karateist Darko Flis, član Karate kluba Olimpija iz Ljubljane, ki ga vodi trener Djulaga Huskić. Tekmovalci članice in člani veteranov so bili razdeljeni v dve kategoriji, in sicer + 35 let in +50 let. V kategoriji + 35 let sta tekmovala dva slovenska tekmovalca – Igor Semolič in Aljoša Kramar, ki sta bila zelo uspešna v svoji kategoriji.

V kategoriji +50 sta tekmovala dva velenjska karateista Drago Rele, ki karate trenira že od leta 1977 in je že nekaj desetletij nosilec črnega pasu V Shotokan karateju in najstarejši tekmovalec po stažu v karateju Silvo Lah, ki je začel trenirati karate že leta 1969. Silvo je med najstarejšimi karate mojstri, ki tekmujejo na karate turnirjih v Evropi in doma, v nedeljo je v Velenju zasluženo zasedel prvo mesto, domžalčan Darko Flis pa si je delil tretje mesto in s tem dobil bronasto medaljo.

Čestitke!

Avtor: Marinka in Darko Flis; Foto, video: Marinka in Darko Flis

Tagi