Darko Flis tretji med veterani na mednarodnem karate turnirju v Velenju

Mednarodni karate turnir 17. Pokal Nestla Žganka

Mestna občina Velenje je občina, v kateri je doma veliko odličnih športnic in športnikov, ki s svojimi uspehi Velenje predstavljajo doma in tudi v širnem svetu. V občini si prizadevajo, da imajo vsi dobre pogoje za treninge. Vlagajo v infrastrukturo in preko različnih razpisov pomagajo klubom in društvom pri realizaciji ciljev. Na Občini se zavedajo, kako pomembno je, da v današnjem, precej divjem tempu življenja, ko vsi hitimo, spodbujajo občanke in občane k bolj zdravemu načinu življenja in k športnim dejavnostim. Karate klub Tiger Velenje je organiziral že 17. pokal Nestla Žganka, ki je potekal v nedeljo, 12. februarja 2023, v Rdeči dvorani v Velenju.

Šport lahko bistveno vpliva na kakovost našega vsakdana, zato si je zanj vredno vzeti čas. Za doseganje vrhunskih rezultatov pa je potrebno seveda veliko truda, treningov ter vztrajnosti. Pomemben del te zgodbe je tudi Karate klub Tiger Velenje, ki pod svojim okriljem vzgaja več kot 70 karateistk in karateistov. Tudi turnir za pokal Nestla Žganka, ki ga je klub organiziral že sedemnajstič, je za Velenje pomemben in ob tem se zahvaljujejo vsem, ki so sodelovali pri njegovi uspešni izvedbi.

Prijavljenih je bilo več kot 400 tekmovalk in tekmovalcev iz 64 klubov in 7 držav. Med tekmovalci je za Karate klub Olimpija Ljubljana za veterane v katah nastopil tudi domžalski karateist Darko Flis, sicer tudi član Društva upokojencev Domžale. Na tekmovanje ga je pripeljal Anton Kvas iz Ihana po domače Vbičnik. Lahko omenimo, da je Anton Kvas nekdanji športnik, karateist in tekmovalec v smučarskih tekih. Na smučeh je tekmoval za Smučarski klub Ihan, takrat je klub vodil Franc Rak. Z Darkom Flisom se je pred dvorano srečal tudi organizator tekmovanja Bego Tabaković, ki ima 8. dan in je tudi karate trener. Na tem tekmovanju je Darka Flisa spremljala v vlogi trenerke karate kluba Olimpija Ljubljana Špela Kenda. Domžalčan Darko Flis je v katah za veterane dosegel tretje mesto in s tem bronasto medaljo. Čestitke!

Avtor: Marinka Flis; Foto, video: Arhiv Marinke in Darka Flisa

Tagi