Darko Flis s karate nastopom počastil olimpijske in paraolimpijske igre

Danes se bodo v Tokiu zaključile 16. poletne paraolimpijske igre, ki so potekale od 24. avgusta 2021. Paraolimpijske igre so 12 dni združevale 4537 športnikov iz 22 različnih panog, med njimi je nastopilo tudi sedem slovenskih športnikov. V počastitev letošnjih olimpijskih in paraolimpijskih iger je domžalski karateist Darko Flis v Karate klubu Emona v Ljubljani pripravil kratek karate nastop, ki si ga lahko ogledate v videih spodaj.

Potem ko je 8. avgusta na stadionu v Tokiu ugasnil olimpijski ogenj, ga je za dva tedna zamenjal paraolimpijski, na katerem je nastopilo tudi sedem slovenskih paraolimpijcev. Domžalski karateist Darko Flis je prepričan, da če bi bila na letošnjih paraolimpijskih igrah uvrščena tudi disciplina karate, bi tam zagotovo nastopil svetovni prvak v parakarate tekmovalnem športu mojster Tošo Skender, ki je veliko let treniral v Karate klubu Emona.

V tem klubu je treniral tudi Darko Flis, ki je karate pričel trenirati leta 1971 in sicer je najprej treniral v Domžalah, nato pa nadaljeval v Ljubljani, kjer so naredili novo karate „dojo“ – dvorano. Njegov dolgoletni trener je bil Takashi Tokuhisa, ki je ravno v tistem času prišel v Slovenijo iz svoje dežele Japonske, da bi pri nas poučeval to borilno veščino. Darko Flis je s tem, ko se je učil karate pri japonskem mojstru, spoznaval kvaliteto japonskih treningov in s tem pridobival širše znanje o tej borilni veščini, ki je bila v sedemdesetih letih zelo popularna v Evropi.

V počastitev olimpijskih in paraolimpijskih iger v Tokiju 2021 so karateistu Darku Flisu dovolili kratek karate nastop v Karate klubu Emona, kjer je intenzivno treniral dvanajst let. Pri demonstraciji karateja je bil prisoten tudi član Karate kluba Emone, mojster Miha Mihelič.

Karate nastop Darka Flisa si lahko ogledate v v videih spodaj.

Miha Ulčar; Foto, video: Darko Flis

Tagi