Darko Flis prvi na turnirju v Postojni

Darko Flis zasedel prvo mesto na mednarodnem karate turnirju v Postojni

V Športni dvorani v Postojni je v soboto, 11. maja 2024 potekal 22. mednarodni karate turnir Postojna open. Turnirja se je udeležil tudi domžalski karateist Darko Flis, ki je med  domačimi in tujimi karate klubi tekmoval za Karate klub Olimpija iz Ljubljane, ki ga vodi Djulaga Huskič.  Darko Flis je tekmoval  v kategoriji veterani +50, v tej kategoriji je bil edini kot tekmovalec in je zato po izvedbi programa kata osvojil prvo mesto.  Trener Djulaga Huskič je za to tekmovanje za pomočnika pri izvedbi kate Darku Flisu dodelil njegovega asistenta Luka. Ob koncu so se še fotografirali, Darko Flis pa se je še fotografiral z organizatorjem Postojna open  2024 Daliborjem Subotićem.

Karate Klub Postojna je bil ustanovljen leta 1973 v Postojni in je eden izmed najstarejših, še aktivnih, klubov v občini Postojna. Skozi 51. letno zgodovino kluba so se menjale generacije, trenerji in tudi predsedniki kluba, ki so se vsak po svojih močeh trudili, da bi mesto karateja v Postojnski občini utrdili.

Klub ima v svojih članskih vrstah predvsem osnovnošolsko mladino in pa tudi, srednješolsko, veteransko in po novem tudi predšolsko populacijo. Skupaj šteje trenutno 70 članov. Stalne treninge imajo v telovadnici OŠ Antona Globočnika v Postojni , kjer imajo odlične pogoje za delo.

Tekmovalci se udeležujejo državnih, pokalnih, in mednarodnih turnirjev v Sloveniji in ostalih balkanskih in mednarodnih tekmovanj v tujini.  V preteklosti je bilo nanizanih veliko tekmovalnih uspehov v različnih kategorijah in starostnih skupinah in enaka so  želje in cilji za naprej.

V svojem delovanju je Karate klub navezal številne prijateljske stike s sorodnimi klubi v Sloveniji in izven njenih meja, z državami: Italija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Madžarska, Avstrija, Črna gora…  Klub je s svojimi člani, predsednikom, trenerjem in drugim prizadevnimi simpatizerji te borilne veščine, kot vsako leto do sedaj dokazal,  da so dobri organizatorji tekmovanj.

Omenimo še, da gre Volkswagen hrošč, letnik 1974, s katerim se je Darko Flis vozil na treninge in tekmovanja, letos v zasluženi pokoj. Letos se hrošču izteče 50 let delovne dobe, s tem pa je že veliko let veteran med avtomobili. Motor hrošča dela vseskozi kvalitetno kot se pritiče nemškemu izdelku. Tudi ostalo je lepo ohranjeno, le podvozje je potrebno temeljite prenove, saj  zadnjih 20 let hrošč ni bil garažiran in se to pozna na spodnjem delu vozila. Darko pravi, da je za obnovo podvozja potrebno vložiti kar nekaj sredstev, kar pa jih Darko nima, zato se je odločil, da da hrošča rajši v pokoj, saj si po 50 letih delovanja kot oldtaimer zasluži počitek.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Marinka in Darko Flis

 

Tagi