Darko Flis osvojil zlato medaljo na mednarodnem karate turnirju v Mariboru

V soboto, 14. oktobra 2023, v Športni dvorani TŠC Tezno v Mariboru potekal tradicionalni mednarodni karate turnir.  Na tekmi je tekmovalo 462 tekmovalk in tekmovalcev iz 63 klubov in šestih držav. Vse skupaj je bilo 550 nastopov. Organizator mednarodnega tekmovanja je bil Karate klub Kovinar iz Maribora.  Za Karate klub Olimpija Ljubljana je nastopil za veterane v katah v kategoriji 50+ nastopil tudi Domžalčan Darko Flis. V tej kategoriji pa sta nastopila dva tekmovalca. Poleg Darka Flisa še Borut Kolar iz Karate kluba Murska Sobota. Darko je prejel zlato medaljo, Borut pa srebrno.

Karate klub Murska Sobota vodi trener Milan Zadravec, Karate klub Olimpija Ljubljana pa vodi predsednik kluba Djulaga Huskič, ki je bil tudi prisoten na tekmovanju ter iz prve roke čestital Domžalčanu Darku Flisu za osvojeno zlato medaljo.

Darko in njegova sestra Marinka sta se v Maribor in nazaj peljala z vlakom. Tekmovanje je potekalo v dobri organizaciji, ki ga vsako leto vodi organizator v vlogi direktorja Mariborčan Mirislav Damjanovič, ki je tudi dovolil, da se ta članek, slike in video posnetek karate turnirja objavi na portalu domžalec.si.

Darko se je z organizatorjem tudi fotografiral, sicer pa je Darko tudi član Društva upokojencev Domžale, kjer so zelo ponosni na svojega člana.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Darko in Marinka Flis

Tagi