Darko Flis naredil karate nastop ob 20-letnici Kluba borilnih veščin

Triintridesete Olimpijske igre so se začele, zato je domžalski karateist Darko Flis v počastitev Olimpijskih iger ter 20-letnice Kluba borilnih veščin Domžale izvedel svoj karate nastop. Na Olimpijske igre je namreč že prispela slovenska olimpijska reprezentanca z našima Domžalčanoma, Lucijo Hribar, športno gimnastičarko in domžalsko športnico leta 2023, ter Žigom Ravnikarjem, lokostrelcem in domžalskim športnikom leta 2021, skupaj 90 Slovenskih olimpijcev.

Darko Flis je svoj karate nastop izvedel v okviru projekta, ki ga izvaja od leta 2020, pred hotelom Krona v Domžalah, na svoj nastop pa je povabil svetovno znanega športnega borca Marjana Bolharja,  katerega Klub borilnih veščin Domžale letos praznuje 20-letnico obstoja. H svojemu karate nastopu pa je povabil tudi Pavleta Šuštarja, ki ima Francoskega starodobnika Citroen letnik 1937, ki je tri leta starejši od prvih modelov, ki so jih začeli proizvajati leta 1934. Ti Citroenovi avtomobili tako ob letošnjih olimpijskih igrah praznujejo 90-letnico, je pa to bil prvi Traction avant avtomobil, ki je imel pogon na sprednja kolesa.

Marjan Bolhar, trener Kluba borilnih veščin Domžale, je v začetku januarja 2024, na letnem trenerskem seminarju Kickboxing zveze Slovenije, po 20 letih aktivnega trenerstva v kickboxingu pridobil najvišjo diplomo strokovnega delavca 2. stopnje. Pot je bila dolga celih 20 let. Marjan Bolhar je sprva pričel z delom kot vaditelj in strokovni delavec 1. stopnje, kot trener C, trener B in trener A. Osvojil je tudi diplomo v boksu. Sprva je 20. decembra 2021, v Boks zvezi Slovenije opravil diplomo 2. stopnje, nakar je v Slovenski Bistrici, 7. januarja 2024, pred licenciranimi trenerji opravil še diplomo 2 .stopnje v Kickboxing zvezi Slovenije. Druga stopnja je licenca A in v svetu kickboxinga predstavlja najvišjo stopnjo, ki jo je mogoče doseči.

Avtor, foto in video: Marinka in Darko Flis

Tagi