Darko Flis na stopničkah 22. mednarodnega karate turnirja v Kranju

V športni dvorani na Planini v Kranju se je v soboto, 17. septembra 2022, odvijalo mednarodno karate tekmovanje v vseh starostnih kategorijah. Za veterane Karate kluba Olimpija je tekmoval tudi domžalski karateist Darko Flis, ki je v katah zasedel tretje mesto.

Organizator tekmovanja je bil karate klub Shotokan Kranj, katerega vodja je Vojislav Ašanin, ki je klub ustanovil že leta 1978. V sredo, 7 julija 2021, je Darko Flis naredil petdeset karate kat v slabih dveh urah v prisotnosti Vojislava Ašanina, drugih karateistov takrat zaradi epidemije Covida – 19 ni bilo.

Vojislav Ašanin je v sredi sedemdesetih let treniral tudi v karate klubu Emona v Ljubljani, ki ga je vodil mednarodno priznani trener japonec Takashi Tokuhisa.

Na fotografiji od leve proti desni: Kramar Aljoša – Karate klub Radeče, Semolič Igor – Karate klub Emona, Darko Flis – Karate klub Olimpija ter trener Džulaga Huskič – Karate klub Olimpija.

V kategoriji veterani je prvo mesto zasedel Semolič Igor – Karate klub Emona, drugo mesto Kramar Aljoša – Karate klub Radeče in tretje mesto Darko Flis – Karate klub Olimpija.

Avtorica: Marinka Flis, Foto in video: osebni arhiv Darko Flis

Tagi