Darko Flis na mednarodnem karate turnirju Ljubljana Open 2023 tretji

V soboto, 25. novembra 2023, je v Ljubljani potekalo veliko mednarodno karate tekmovanje. Na odprtju mednarodnega tekmovanja je zaigrala slovenska himna, ki jo je na kitaro zaigral Miha Pintarič, ki je pred dvema letoma nastopil na Slovenija ima talent in s tem postal prepoznaven.

Na mednarodnem karate tekmovanju je tekmoval tudi domžalski karateist Darko Flis, ki je v katah zasedel tretje mesto za veterane, tekmoval pa je za Karate klub Olimpija Ljubljana. Za potek uspešnega tekmovanja je poskrbel predsednik tega kluba Djulaga Huskič s svojo ekipo. Na tekmovanju je bil prisoten tudi pionir slovenskega karateja Jani Šuštar, Darku Flisu ja uspelo, da se je z jim fotografiral po končanem tekmovanju v kategoriji veteranov.

Karateista Darka Flisa je med samim nastopom kontroliral mojster karateja iz Hrastnika Bojan Pižmoht, ki je na tekmovanje pripeljal tudi svoje tekmovalce. Prvi med veterani v kategoriji nad 35+ je bil vsestranski športnik mojster karate športa Samo Gross, ki je naredil dober karate nastop. Po podelitvi medalj za prve tri veterane se je tekmovanje nadaljevalo v ostalih kategorijah, Darko Flis pa je svoje tekmovanje zaključil, na kar ga je v Lukovico povabil dober prijatelj Boris Vilič. Tam je Boris Darkotu pokazal tudi novo električno kolo. Tudi Boris Vilič je namreč član Društva upokojencev Domžale, ki ga vodi Toni Prus. Boris Vilič je celo življenje posvetil športu, med drugim je tudi nekdanji tekač, ultramaratonec, ki se je udeleževal tekov na 100 km in vrsto let bil član TVD Partizan Domžale. Sedaj, ko sta starejša, pa od letošnje jeseni Boris in Darko enkrat na teden obiskujeta bowling, ki poteka v okviru  Društva upokojencev Domžale.

Tako se je za Darkota zaključil še en uspešen karate nastop v tem letu. Bera medalj se mu veča, saj z vsakega tekmovanja prinese domov eno od odličij.

Čestitke!

Avtor: Marinka in Darko Flis; Foto, video: Marinka in Darko Flis

Tagi