Darko Flis na državnem karate prvenstvu v Polzel

V soboto, 2. marca 2024 je v Športni dvorani v Polzeli potekalo državno prvenstvo v karateju za člane in članice ter za člane in članice s posebnimi potrebami. Državno tekmovanje je organiziral Karate klub Polzela. Odprtje z Slovensko himno je bilo v dopoldanskem času.

Domžalski karateist Darko Flis je tekmoval za Karate klub Olimpija Ljubljana v kategoriji za veterane +50, v kateri je bilo šest tekmovalcev. V tej kategoriji se Darko Flis ni prebil med prve tri uvrščene. Zmagal je odlični karateist Samo Gross, ki je tudi predsednik sodniške komisije JKA Slovenije. Nastopil je tudi Drago Fele, s katerim se je pomeril Darko Flis v repasažu (drugi krog), od tu naprej je Drago Fele uspešno nadaljeval do finalnega nastopa.

Ko je Darko Flis pričel s svojimi nastopi karateja leta 2020 in je začel svoj projekt 1000 kat do konca leta 2020, je v Karate klubu Tržič naredil 50 karate kat ob prisotnosti karate trenerja in vodje kluba mojstra karateja Kostić Sejka, danes Darka Flisa spremlja na tem tekmovanju v vlogi trenerja, ki ga je predlagal predsednik Karate kluba Olimpija Ljubljana Djulaga Huskić.

Avtor: Darko Flis; Foto, video: arhiv Marinka in Darko Flis

Tagi