Člani Savate kluba Domžale tudi letos odlični na odprtem prvenstvu v Avstriji

Člani Savate Kluba Domžale smo se v soboto, 15. 10. 2022, udeležili Savate prvenstva v mestu Weiz, Avstrija. Od tam smo se, kot z vsakega prvenstva doslej, vračali veseli a z bojnimi ranami, medaljami in polnim košem zgodb in prigod.

Klub so ponosno zastopali borbeno pripravljeni tekmovalci: Zoja Mrak, Stefan Vuković, Žan Šubelj, Lili Lukežič in Anej Lapanje, predsednik kluba in trener Bojan Rusjan, pomočnik trenerja Andraž Rojc ter spremljevalca Marjan Lapanje in Žana Kotnik.

Še pred sončnim vzhodom smo se člani Savate kluba Domžale, zbrali na parkirišču pred Mercator centrom, od koder smo se podali pustolovščinam naproti. Pot nas je vodila čez štajersko in Avstrijo skozi gosto jesensko meglo, ki je ovirala razgled na okoliško pokrajino. Po dveh urah vožnje in pol smo parkirali pred zveznim šolskim centrom v Weiz-u v bližini Gradca. Ob prihodu v dvorano, so tekmovalci odložili prtljago, nekaj malega prigriznili, in si ogledali okolico. Glavni trener Bojan in pomočnik Žan sta poskrbela za skupinsko ogrevanje tekmovalcev, ki jim je hkrati krajšalo čas čakanja na pričetek borb. Po prihodu sodnikov, so se borbe začele in se vrstile ena za drugo.

Prvi se je v ring podal novopečeni Anej, ki je s prvo mednarodno tekmo doživel ognjeni krst. Pokazal je, da je v enem letu osvojil ogromno znanja francoskega boksa in precej izpilil tehniko. S prvenstva je odšel z zasluženo srebrno medaljo.

Anej Lapanje

Drugi se je v boj spustil stari maček in izkušeni tekmovalec Žan. Prav tako je z izvrstno izpiljeno tehniko vidno premagal nasprotnika in tako prislužil zasluženo zmago. Pol ure kasneje so se zvrstili kar trije dvoboji naših članov.

Žan Šubelj

Sicer pod nesrečno številko trinajst, se je srčno in pogumno borila naša novinka Lili, ki je pokazala da s talentom in rednimi treningi, lahko zelo hitro napreduješ v našem športu.

Lili Lukežič

Na svoji prvi mednarodni tekmi si je priborila srebro. Naslednja se je nasprotnice lotila Zoja, za njo je že več mednarodnih tekem in izkušenj. Pri njeni borbi so sodniki na žalost pozabili, da morajo biti borbe v stilu lahkega kontakta, zato je začudena Zoja morala prilagoditi borbo z nasprotnico. Doživeli smo pravo predstavo pre-combat-a. Kljub res pogumni in neustrašni borbi si je zaslužila srebrno medaljo. Takoj za njo se je boril še Stefan, ki si je prislužil bron. Športni dan je končal vedno borbeno razpoloženi Žan v finalnem dvoboju, kjer mu je za las ušla zlata medalja.

Žan Šubelj

Za tekmovalce so kot vedno lepo poskrbeli pred tekmo z ogrevanjem in v kotu ringa s strokovnimi nasveti trenerji: Bojan, Andraž in Žan. Za organizacijo in posnetke sta poskrbela Žana in Marjan.

Zahvala gre organizatorju prvenstva, Hrvoje Termopilu, trenerju kluba Fightclub 300, ki je v sodelovanju z avstrijsko Savate zvezo, poskrbel za odlično organizirane borbe in dobro počutje tekmovalcev. Zahvala tudi občini Domžale za nenehno spodbudo naše športne aktivnosti.

V kolikor vas zanima trening francoskega boksa v Savate klubu Domžale, lepo vabljeni na trening vsak torek in četrtek od 18:30 do 20:30 v mali telovadnici OŠ Venclja Perka Domžale. Prva dva tedna treninga sta brezplačna. Vse informacije o naši dejavnosti dobite na spletni strani našega društva www.savatedomzale.si in na družabnih omrežjih.

Razvoj gre namreč naprej, Savate klub Domžale pa mu brez težav sledi. Pokličete pa lahko tudi predsednika kluba Bojana Rusjana na telefonsko številko 041 545 109.

Lep športni savate pozdrav – Salut!

Savate klub Domžale

Tagi