Boksarski spektakel, kakršnega Kamnik še ni videl

Zadnjo nedeljo, 3. decembra 2023, je bilo v športni dvorani Osnovne šole Toma Brejca zelo vroče. V njej se je namreč odvijalo največje tekmovanje v zgodovini slovenskih pokalov – 4. Pokal Kamnika v boksu, ki je bil hkrati tudi finale slovenske boksarske lige 2023. Tekmovanje je skupaj s Boksarsko zvezo Slovenije organiziral kamniški Boksarski klub Hayat. Nastopilo je kar 108 borcev v 54 parih. Dvorana je odmevala od navdušenja gledalcev, ki so jo napolnili že od začetne otvoritve, pa vse do podelitve pokalov, vzdušje pa je bilo nalezljivo.

Vrhunske borbe so se vrstile od mlajših kategorij pionirjev pa vse do članov, ustvarjajoč napetost, ki je bila skoraj otipljiva. Na koncu je ob poku konfetov prišel trenutek za podelitev najprestižnejših nagrad. Prvi so bili nagrajeni najboljši klubi na 4. Pokalu Kamnika v boksu, sledila pa je razglasitev najboljših v skupnem seštevku slovenske boksarske lige 2023.

Boksarski klub Hayat Kamnik se je pred domačim občinstvom izkazal z izjemnimi rezultati, saj je v ring stopilo kar 7 tekmovalcev BK Hayat. Kar pet jih je stopilo na najvišjo stopničko in osvojilo 1. mesto v svojih kategorijah. S skupnimi močni so si tudi priborili 2. mesto med vsemi udeleženimi klubi na tem turnirju.

Največji aplavz je požel Kamničan Aljaž Resnik, ki je kot prvi nastopajoči v elitni kategoriji -71kg premagal nasprotnika in na svojem prvem tekmovanju pokazal, da je pred njim še uspešna boksarska kariera. Prav tako so Oussifi Ali v kategoriji elite -67kg, Zakhar Kohlodov med pionirji -40kg, Stepan Kohlodov v kategoriji schoolboys -46kg, ter Lara Loboda med juniorji dekleti -57kg se vsi zasluženo pohvalili z zlato medaljo. Filip Pisek in Urh Vravnik sta prav tako boksala odlično in zasedla 2. mesto v kategoriji junior -60kg ter dopolnila izjemen uspeh svojega kluba.

Ekipno so tekmovalci Boksarskega kluba Hayat zasedli 2. mesto na tem prestižnem tekmovanju, za kar so prejeli pokal. Prvo mesto na 4. Pokalu Kamnika v boksu je osvojil Železničarski boksarski klub Maribor, medtem ko sta si Boksarski klub Hayat in Boks Klub Intercom Celje delila drugo mesto, ter DOUBLE B GYM tretje mesto.

Vrhunec večera pa je bila razglasitev najboljših v slovenski boksarski ligi 2023, kjer je Boksarski klub Knockout Ljubljana osvojil prvo mesto, sledila pa sta Železničarski boksarski klub Maribor na drugem mestu ter Boks Klub Ring Ptuj na tretjem.

Iskrene čestitke vsem borkam in borcem ter klubom, ki so z izjemnimi dosežki zaznamovali ta izjemen dan za slovenski boks. Vsaka borba je bila po zaslugi sodnikov poštena, vsak udarec športen in vsaka zmaga slavna!

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Boksarski klub Hayat

Tagi