Boksarski klub Hayat Kamnik na mednarodnem seminarju nabiral nova znanja

Trenerji Boksarskega kluba Hayat Kamnik so med 27. in 30. januarjem nabirali nova znanja na licenčnem seminarju v Mariboru. Glavni predavatelj je bil IBA International Boxing Association inštruktor Adam Kusior iz Poljske, ki je posredoval znanja o tekmovalni pripravi boksarjev, predstavil nova sodniška in tekmovalna pravila IBE, ki bodo začela veljati v letu 2022 ter o periodizaciji treningov.

Poleg teoretičnih znanj je potekalo tudi praktično usposabljanje, kjer so trenerji preizkušali nove tehnike in taktike ter združili ideje za treninge. Obiskala sta nas tudi dva slovenska predavatelja in sicer strokovnjak za prehrano in profesionalni košarkar Jure Ritlop ter znani športni psiholog dr. Matej Tušak. Licenčni seminar je organizirala Boksarska zveza Slovenije, ki je lansko leto dobila novo vodstvo in se hitro razvija. Odnesli smo veliko novega znanja, ki ga bomo lahko posredovali naprej na naših treningih.

V tem času je predsednik Bk Hayat, Boštjan Veinhandl prisostvoval tudi na 1. Redni skupščini Boksarske zveze Slovenije, kjer je kot novo izvoljeni predsednik disciplinske komisije predstavil nov pravilnik. Za razvoj in napredek slovenskega boksa je pomembno, da se trenerji udeležujejo različnih izobraževanj, kjer prejmejo znanja iz tujine, še posebej držav, kjer je ta šport že veliko bolj napreden.

Avtorica: Katarina Kumer; Foto: Boksarski klub Hayat

Tagi