Apolon Open 2024 – nastopili na enem izmed največjih judo tekmovanj v Sloveniji

Minuli vikend 11. In 12. Maja 2024 so selekcije U14, U16 in U18 nastopile na največjem judo pokalu v Sloveniji, ko ga organizira Judo klub Apolon Maribor-Hoče , na katerem je nastopilo več kot 1000 tekmovalcev iz kar 19 držav. Tekmovanje je po kakovosti na nivoju evropskih pokalov, kar se je pokazalo tudi v močnih borbah. Naši judoisti so pred vsem v kategorijah u16 in u18 pokazali odlično pripravljenost in dobre borbe.

Najboljša v svoji konkurenci je bila ponovno HAYA VEINHANDL OBAID , ki je med kadetinjami -57kg osvojila 1. Mesto in prejela pokal za najboljšo tekmovalko

Haya je nanizala 4 zaporedne zmage proti Nemki , dvema predstavnicama Češke ter v finalu premagala še Turkinjo .

Prav tako je bila več kot odlična NASTJA DRAKŠIČ KOŠTOMAJ, ki je v kategoriji mlajših kadetinj -40kg osvojila vrhunsko 2. Mesto . Po zmagah nad tekmovalkama iz Turčije in Madžarske je v finalu izgubila.

Kolajno in sicer 3. Mesto je osvojil tudi STEPAN KHOLODOV v kategoriji mlajših kadetov do 46kg. Stepan je imel zelo težko delo, saj je v kategoriji nastopilo 16 močnih judoistov. Po 4 zmagah in le enem porazu v prvem delu je osvojil bron.

Čestitke tudi vsem ostalim tekmovalcem, ki so se na tako močnem tekmovanju z veliko konkurenco cele Evrope odlično odrezali.

REZULTATI:

– Haya Veinhandl Obaid u18 – 1. Mesto in pokal za najboljšo tekmovalko

– Nastja Drakšič Koštomaj u18 – 2. Mesto

– Stepan Kholodov u16 – 3. Mesto

– Teo Bizjak u16 – 5. Mesto

– Pavle Ilić u16 – 5. Mesto

– Alex Malgaj u14 – 7. Mesto

Tokrat niso imeli sreče in so ostali neuvrščeni borci:

Jošt Arbajter, Martin Zupančič, Karim Veinhandl, Leon Adrović, Zakhar Kholodov, Svit Starovasnik in Aleks Kolenko.

Avtor: Katarina Kumer, Foto: Judo Klub Ippon Kamnik

Tagi