17. mednarodno karate tekmovanje Ljubljana Open 2022

V soboto, 19. novembra 2022, je v športni dvorani Osnovne šole Maksa Pečarja v Črnučah potekal pravi spektakel. Potekalo je največje karate tekmovanje v Sloveniji, sedemnajsto po vrsti, katerega so se udeležili številni karate tekmovalci iz različnih evropskih držav. Mednarodno karate tekmovanje je organiziral Karate klub Olimpija Ljubljana. Tekmovanje je potekalo v vseh starostnih kategorijah in v športnih borbah in katah. Tekmovanje pa je sodilo in ocenjevalo veliko mednarodnih sodnikov za tovrstno tekmovanje.

Med mnogimi tujimi in domačimi tekmovalci se je tekmovanja udeležil tudi domžalski karateist Darko Flis, ki kot veteran tekmuje za Karate klub Olimpija Ljubljana, ki je tudi organiziral to tekmovanje. Pri tem je najbolj dejaven predsednik društva Djulaga Huskič, ki ta tekmovanja organizira že vrsto let.

Tekmovanje se je pričelo s slovensko himno, v dvorani pa so pripravili osem športnih borišč. Tekmovanja so se udeležili tekmovalke in tekmovalci iz 133 klubov iz 18 držav. Domžalski karateist Darko Flis je nastopil s kato že na začetku tekmovanja kot najstarejši tekmovalec v kategoriji seniorji nad 35 let.

Po končanem delu za seniorje, je predsednik Karate kluba Olimpija Ljubljana Djulaga Huskič karateista Darka Flisa pospremil do prostora za podeljevanje medalj in plaket. Ker Darko Flis lansko leto ni uspel prevzeti plakete za delo in razvoj karateja, jo je prevzel letos na tem velikem mednarodnem turnirju. Plaketo je prevzel od Karate kluba Olimpija Ljubljana, predal pa mu jo je eden začetnikov karateja v Sloveniji Jani Šuštar, ki je zaslužen za celotni razvoj karateja v Sloveniji, saj vsa desetletja od sedemdesetih let dalje deluje kot trener, bil pa je tudi uspešen tekmovalec. Medaljo iz sobotnega tekmovanja pa je Darko Flis prejel iz rok Djulaga Huskiča.

Avtorica: Marinka Flis; Foto, video: Marinka in Darko Flis

Tagi