Borbeni Domžalčani remizirali proti Mariborčanom, a so kljub temu skupaj z gledalci zmagovalci v akciji Anina zvezdica

Danes zvečer je NK Domžale v Športnem parku Domžale gostil vodilno moštvo na lestvici Prve lige NSZ NK Maribor. Če so Mariborčani prišli v Domžale z namenom, da bodo odnesli domov tri točke, so morali na koncu odnesti samo eno. In ena točka je ostala tudi borbenim Domžalčanom.

Tekmo je zaznamovala tudi dobrodelnost. Nogometni klub Domžale in Anina zvezdica v mesecu novembru zbirata hrano z daljšim rokom uporabe za socialno ogrožene družine. Vsak obiskovalec, ki je na blagajno stadiona prinesel najmanj dva primerna izdelka, si je nato lahko brezplačno ogledal tekmo. Akciji se je pridružil tudi Nogometni klub Maribor, tako da so pred pričetkom tekme igralci obeh ekip darovali hrano z daljšim rokom uporabe v nakupovalni voziček Anine zvezdice.

Akciji Anini zvezdici so se pridružili tudi nogometaši obeh ekip

Igralci so imeli težak teren, saj je bilo igrišče namočeno od dežja. Deževalo je pred tekmo, med polčasom in po koncu tekme, vmes med tekmo, pa kot bi bilo naročeno, je vedno prenehalo deževati. Gledalci, ki se jih je zbralo okrog 1.500 so videli lepo igro in kar je najbolj pomembno, borbenost Domžalčanov.

V 23. minuti tekme je povedel Maribor, ko je bil Berič spretnejši od Zeca in prišel v kazenski prostor, kjer je v dvoboju ena na ena premagal še vratarja Vidmarja in popeljal Maribor v vodstvo. V 61. Minuti, ko je Šimunović streljal proti golu, vendar Mariborski vratar Handanović žoge ni mogel zadržati, je bil na pravem mestu Ihbeisheh, ki je dosegel izenačenje za Domžale. V 67. Minuti pa je zadel Korun in Mariborčani so ponovno vodili. Minuto za tem pa je Ihbeisheh ponovno zadel in poskrbel za še eno in tudi končno izenačenje tekme, ki se je končala z 2 : 2.

Na tekmi je bilo tudi nekaj navijačev Viol, ki so prišli navijat za svoje favorite. Kljub poostrenim varnostnim razmeram pred in na stadionu, ni bilo nobenih izgredov in kot smo lahko videli so Viole navijale, kot se spodobi. Smo pa slišali med gledalci zelo velikokrat besedo »gotof je«. Očitno je ta beseda že ponarodela in se že uporablja za vse priložnosti. Danes smo to besedo velikokrat slišali v primerih, ko so kdaj nogometaši »zapravili« kakšno priložnost, ali pa takrat, ko po mnenju gledalcev sodnik ni odreagiral pravilno. Med najbolj glasnimi navijači na današnji tekmi pa so bili najmlajši domžalski nogometaši, ki so ves čas tekme glasno spodbujali svoje starejše kolege.

  

 Najmlajši nogometaši so glasno navijali za svoje starejše kolege

Med gledalci smo srečali tudi legendo domžalskega nogometa Adolfa Šmida – Dolfeta, nekdanjega domžalskega nogometaša in trenerja, ki nam je povedal, da nogometaši Domžal danes igrajo zelo lepo, da dajo vse od sebe. Prav tako je povedal, da je tekma poštena, brez grobosti. Na koncu  še pripomni: »Če bi Domžalčani tako igrali na zadnji tekmi proti Celjanom, bi zagotovo zmagali.«

  

Legenda domžalskega nogometa Adolf Šmid – Dolfe

Srečali smo tudi Ano Lukner, ki vodi akcijo Anina zvezdica. Povedala nam je, da so danes na tekmi zbrali raznovrstno hrano za okoli 50 družin. Skupaj z vsemi akcijami – v treh tekmah v tem mesecu, pa za okrog 130 družin. Končna številka vseh paketov, ki bo ogromna pa bo znana konec leta. Pravi, da je zelo ponosna na odziv ljudi in na NK Domžale, ki je tudi prva Slovenska športna ekipa, ki podpira to akcijo in so lahko za zgled vsem ostalim. Na ta način skupaj pomagajo drugim. Povedala nam je, da so se obiskovalci navadili na akcijo in so pokazali veliko pripadnost. Na sploh se ji zdi, da Anina zvezdica osrečuje socialno ogrožene družine in tudi vse ljudi, ki sodelujejo v tej akciji.

»Pričelo se je novo pozitivno gibanje. Najbolj sem vesela, da mi ljudje zaupajo in verjamejo. To manjka v današnjih časih. Ljudje so dojeli poanto Anine zvezdice, bistvo je v hrani in ne v denarju. Sem ponosna in vesela, da NK Domžale sodeluje v tej akciji in da so tudi Domžalčani pripravljeni sodelovati«, je še dodala Ana.

  

Akcijo Anina zvezdica uspešno vodi simpatična Ana Lukner

Danes so Domžalčani dobili svojega junaka Jako Ihbeisheha, ki je prvič zadel v rumenem dresu in to celo dvakrat. Gledalcem so pokazali svojo borbenost na igrišču in remizirali z vodilnim Mariborom. Lahko tudi rečemo, da je zelo malo manjkalo in bi tri točke ostale v doma. Na koncu moramo tudi poudariti, da so nogometaši skupaj z gledalci v akciji Anina zvezdica, ponovno zbrali veliko hrane za socialno ogrožene družine.

Avtor: Miha Ulčar
Tagi