Bilanca dvoboja z Muro: Štirje zadetki, dve izključitvi rumenih in delitev točk

PLTS, 12. kolo: Domžale - Mura 2:2

Domžalski nogometaši so na včerajšnjem dvoboju z Muro vknjižili petnajsto točko v sezoni. Zanimivo dogajanje na zelenici Športnega parka je prineslo štiri zadetke, močno pa sta na potek dvoboja vplivali obe izključitvi, ki sta poskrbeli, da so rumeni dobre pol ure igrali s kar dvema igralcema manj.

Uvodne minute so bile nekoliko v znamenju gostov, ki so močno pritisnili, a so Domžalčani znali odgovoriti. V 24. minuti je prosti strel hitro izvedel Slobodan Vuk, odlično pa je v prostor stekel Agim Ibraimi, ki je zanesljivo ugnal vratarja Obradovića. Le nekaj minut kasneje je glavni sodnik Alen Borošak zelo hitro pokazal drugi rumeni karton Morrisu, ki je moral zapustiti zelenico. Sobočani so ob igralcu več znova pritisnili, a so se rumeni odlično branili.

Dokaj enakovreden dvoboj v uvodnih trenutkih drugega dela je nato znova presekala izključitev – tokrat je glavni režiser včerajšnjega scenarija Borošak rdeče pokazal Ibričiću, ki je prejel svoj drugi (!) rdeči karton v karieri. 344 uradnih tekem in le dva rdeča kartona … Srečanje so imeli nato povsem pod nadzorom gostje, ki so napadali, a so zbrani in borbeni domžalski nogometaši odlično zaustavljali njihove napade. Nov velik razlog za veselje na tribunah Športnega parka je prišel nato v 85. minuti, ko je Gaber Dobrovoljc hitro krenil v protinapad in nato nesebično podal proti Tilnu Klemenčiču, ki je povišal na 2:0. A navdušenje ni trajalo dolgo, saj so gostje preko Sirka znižali le minuto kasneje, isti nogometaš pa je bil nato uspešen še v sodnikovem podaljšku, s čimer se je srečanje končalo brez zmagovalca.

Igralcem bi iskreno čestital za borbenost in prigarano točko. Glede na razplet tekme in situacije, ki so nas potisnile v deficitaren položaj, smo z razpletom zadovoljni, čeprav nam je seveda lahko žal izgubljenih točk v končnici. Z obema izključitvama se nam je povsem porušil taktični načrt, saj smo bili nato prisiljeni v konstantno branjenje. S hitrim protinapadom smo nato celo uspeli povišati vodstvo, a so gostje hitro odgovorili prvič in nato še drugič. Ni kaj, reprezentančni premor, ki je pred nami, bomo znova skušali čim bolje izkoristiti, odigrali bomo tudi eno prijateljsko tekmo, tako da se veselimo dvotedenskega obdobja trdega dela,“je po tekmi dejal trener Simon Rožman. 

Domžalčani se bodo v petek pomerili s hrvaškim prvoligašem Rudešem, na slovenskih ligaških zelenicah pa bodo znova aktivni 20. oktobra, ko se podajajo na gostovanje v Kidričevo.

Avtor: Alen Obrez; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)

Tagi