Barada kamp: slovenski kickboxerji že desetič z vrhunskimi imeni do novih znanj

Slovenski kickboxerji minuli vikend na jubilejnem desetem Barada campu skupaj z vrhunskimi trenerskimi imeni kot so Zavec, Dzemski, Kiraly, Galešić, Tapilatu in Barada na Rogli združevali vrhunske treninge in prijetno druženje.

Slovenski kickboxerji so minuli vikend preživeli na Rogli, kjer idilično okolje naše zelene lepotice gosti letos že jubilejni deseti Barada camp. »Kamp je že tradicionalna pripravljalna postaja naših reprezentančnih kandidatov, ki s svojo multidisciplinarnostjo kickboxinga, boksa, taekwondoja in ostalih disciplin prinaša vedno sveža znanja,« pravi predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar. Campa so se udeležili tudi kickboxerji iz Kluba borilnih veščin Domžale, Teja Mihelič, Hana Mihelčič, Andrej Repnik, Petra Žejavac, Marjan Bolhar in Monika Brovč.

»Letos sem naletel na zelo dobro pripravljeno skupino, zelo bistro skupino, ki je bila zmožna visoke stopnje koncentracije, zato je bil pravi užitek delati z njo,« s pohvalo dela na Barada campu István Kiraly, ki se je skupaj s svojim učencem, sicer petkratnim svetovnim prvakom Krisztianom Jaroszkieviczem, na treningih posvečal učenju postopka analize nasprotnika in njeni implementaciji v taktiko in strategijo borbe. »Point-fighting je v osnovi miselna igra,« zagotavlja prvo ime trenutno najznamenitejše šole te discipline kickboxinga.

»Z veseljem opažam, da Barada camp vsako leto raste, tako v kvaliteti kot v številu, in verjamem, da bo tako tudi v naprej, saj je tukaj izmenjava borilnih veščin tako velika, da lahko rečem, da je tako le malokje v Evropi,« je prepričan naš boksarski šampion Dejan Zavec, ki je skupaj s svojim nemškim trenerjem Dirkom Dzemskim vodil izjemno obiskane treninge boksa. Dejan se je v preteklosti tudi sam preskusil v kickboxingu, zato mu tudi svet udarcev z nogo ni tuj: »Od nekdaj so me fascinirali borilni športi. Na koncu sem vendarle dlje vztrajal v boksu in se tukaj prebil v ospredje, kar pa nama sedaj s Tomažem (Barado), tako kot tudi z ostalimi tukaj na Rogli, omogoča, da izmenjujemo bogate izkušnje.«

»Jubilejni deseti je z več kot 250 udeležencev iz devetih držav tudi največji kamp doslej. Združil je najkakovostnejše panožne trenerje, svetovne prvake v kickboxingu, boksu, taekwondoju, kar smo zaokrožili z rekreativno vadbo za dekleta. S ponosom lahko rečem, da nam je uspel vrhunski kamp z vrhunskim druženjem in lahko upam še, da se bo ta tradicija nadaljevala še dolgo dolgo let,« ugotavlja organizator in s svojo ženo Bianco tudi pogonski motor tega vse pomembnejšega športnega dogodka, Tomaž Barada.

Slovenske kickboxerje prihodnji vikend na Ptuju čaka zaključno kolo državnega prvenstva Kickboxing zveze Slovenije, reprezentančne kandidate pa prvi junijski vikend tudi svetovni pokal Bestfighter v italijanskem Riminiju. Naslednji pripravljalni kamp bo konec junija v Izoli, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji vseh disciplin kickboxinga.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kickboxing zveza Slovenije
Tagi