Badminton klub Mengeš: uspešni na turnirjih ADA Lige v Zrenjaninu in Brežicah

Še dva turnirja ADA Lige sta za Badminton klubom Mengeš in tudi tokrat se lahko pohvalimo z odličnimi rezultati.

3. kolo ADA Lige – ZRENJANIN (Alpe Donava Adria)

3. kolo ADA Lige je potekalo konec novembra v Zrenjaninu (Srbija). Turnirja se je udeležilo devet članov Badminton kluba Mengeš, skupno pa se je na turnirju zbralo 150 badmintonistov iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, Danske, Romunije, Bosne in Hercegovine, Poljske in celo Malezije. Skupno je bilo odigranih 320 zanimivih tekem. V bojih za najvišja mesta smo si medalje priigrali tudi člani Badminton kluba Mengeš. In kot je to v navadi v Srbiji, so organizatorji poskrbeli za dobro domačo hrano, glasbo in zabavo ob zaključku turnirja.

Ekipa Badminton kluba Mengeš v Zrenjaninu.

4. kolo ADA Lige – BREŽICE

Konec januarja pa smo se člani Badminton kluba Mengeš odpravili na 4. kolo ADA Lige v Brežice. Barve badminton kluba Mengeš je uspešno zastopalo rekordnih štirinajst članov, konkurenca na turnirju pa je bila še močnejša kot v Zrenjaninu in zaradi velikega števila prijav (več kot 220 tekmovalcev iz šestih držav) je bil turnir organiziran kar v dveh dvoranah: veliki športni dvorani Brežice (9 igrišč) in športni dvorani Gimnazije Brežice (6 igrišč). Po odigranih tekmah smo se prestavili v večnamensko dvorano v Pišece, kjer je bila slovesna podelitev medalj in nagrad.

Pred nami so še trije turnirji ADA Lige, in sicer v Ljubljani (2. 3. 2019), Varaždinu (13. 4. 2019) in finale v Sarajevu (8. 6. 2019). Tudi na teh turnirjih si želimo tako številne udeležbe in dobrih rezultatov naših članov.

Vsi rekreativci pa vabljeni na badminton turnir, ki ga bomo organizirali v soboto, 23. februarja, ob 9. uri v Harmoniji v Mengšu. 

Turnir v Zrenjaninu.

Uspehi članov Badminton kluba Mengeš:

3. kolo ADA Lige – ZRENJANIN OPEN 2018
2. mesto: Rok Kalan/Branko Sočak (MDC)
2. mesto: Igor Tomazin/Andreja Kmet Tomazin (XDC)
3. mesto: Uroš Bregar/Tanja Papler (XDB)
3. mesto: David Vrhovnik/Mateja Jus (XDC)
4. mesto: Uroš Bregar/Igor Tomazin (MDB)

Najmlajši navijači Badminton kluba Mengeš v Zrenjaninu.

4. kolo ADA Lige – TURNIR BRATSTVA IN ENOTNOSTI PIŠECE 2019
1. mesto: Igor Tomazin/Nina Vrankar (XDC)
2. mesto: Rok Kalan (MSD)
3. mesto: Uroš Bregar/Igor Tomazin (MDB)
4. mesto: Irena Burgar/Nika Kogovšek (WDC)

Besedilo in foto: Badminton klub Mengeš

 

 

Tagi