Badminton klub Mengeš: rekordnih 100 igralcev na 1. turnirju lige PKA

V soboto, 9. novembra 2019, smo člani Badminton kluba Mengeš organizirali naš prvi rekreativni turnir lige PKA (Pod Kamniškimi Alpami) v sezoni 2019/2020. Turnir je bil v tekmovalnem in organizacijskem smislu največji badmintonski turnir v naši regiji do sedaj. 

Skupno je bilo prijavljenih kar 100 igralcev in igralk, največ iz Slovenije, pa tudi iz Hrvaške in Češke. Igralci so zastopali 14 slovenskih klubov in 4 klube iz Hrvaške. Najštevilčnejša kluba po udeležbi sta bila BK Mengeš s 27 igralci in BK Bit iz Ljubljane z 10 igralci.

Zaradi tako velike udeležbe smo morali tokratni turnir izpeljati na dveh lokacijah. Poleg 5 igrišč, ki so na razpolago v Harmoniji v Mengšu, smo morali rezervirati tudi dodatna 4 igrišča v ŠC Taubi v Trzinu. Zaradi ločenih lokacij pogoji za izvedbo turnirja sicer niso bili idealni, vendar smo se kljub temu držali zastavljene časovnice tekem in turnir izvedli na nivoju. Vse tekme v kategoriji B so se odigrale v ŠC Taubi, v Harmoniji pa so se med seboj pomerili igralci in igralke v kategoriji A. Turnir smo odprli ob 9. uri z mešanimi dvojicami, nadaljevali z ženskimi in moškimi dvojicami ter zaključili ob 18. uri s finali ženskih in moških posamezno. Skupno je bilo odigranih 176 tekem na 9 igriščih. V vseh kategorijah se je igralo po sistemu round robin v skupinah na dva dobljena niza do 15. Iz skupine sta se v osmino finala uvrstila dva najboljša posameznika oziroma para, kjer se je tekmovanje nadaljevalo z izločilnimi boji.

Člani BK Mengeš smo se kar trikrat uvrstili v finale, in sicer Rok Kalan in Primož Sedušak v moških dvojicah B, v najmočnejši konkurenci moških dvojic A, sta prvo mesto v tretjem setu za las izgubila Uroš Bregar in Matic Turinek (16:14,11:15,15:17) proti prvima nosilcema in prvakoma jadranske lige (Toni Hotko – Bk Pišece in Matija Hranilovič – Bk Međimurje). Tretji finale na turnirju v konkurenci WS – ženske posamezno si je zasluženo priigrala naša nova članica BK Mengeš Veronika Kudláčková iz Češke.

Člani BK Mengeš smo osvojili 3 srebrne medalje, za las pa smo zgrešili nekaj bronastih:

2. mesto MD A: Matic Turinek in Uroš Bregar
2. mesto MD B: Rok Kalan in Primož Sedušak
2. mesto WS: Veronika Kudláčková 
4. mesto MD B: Peter Jerič in Blaž Burnik
4. mesto MS A: Uroš Bregar
4. mesto WS A: Lara Melloni
4. mesto XD B: Rok Kalan in Nika Kogovšek

Vse tekme in rezultati 1. turnirja lige PKA so na voljo tukaj.

Udeležba na turnirju je bila še enkrat večja kot na dosedanjih turnirjih lige PKA, kar pomeni večji organizacijski zalogaj. Hkrati pa to pomeni tudi močnejšo konkurenco. Dvoboji na igriščih so bili kvalitetni, napeti in zelo zanimivi za gledalce. Po podelitvi medalj in nagrad najboljšim trem v posamezni kategoriji, je sledil zaključek v Harmoniji. Ob dobri hrani in pijači smo naše druženje še nadaljevali in že se veselimo ponovnih tekem ter druženja na naslednjem turnirju lige PKA, ki bo v začetku prihodnjega leta.

Hvala članom BK Mengeš (več kot 20 članov je sodelovalo pri organizaciji) za pomoč pri izvedbi turnirja, sponzorjem za praktične nagrade, prav tako se zahvaljujemo vsem igralcem za udeležbo in potrpežljivost. Do izgradnje nove telovadnice v Mengšu se bomo najverjetneje še kdaj srečali s takim izzivom kot tokrat. Ampak glede na to, da nam je že prvič uspelo odlično izpeljati turnir s tako veliko udeležbo, ne dvomimo, da nam ne bi uspelo tudi v prihodnje.

Avtor: Uroš Bregar/BK Mengeš; Foto: BK Mengeš

Tagi