Badminton klub Mengeš na Varaždinu Open 2019 osvojil pet medalj

V soboto, 13. aprila 2019, se je v Areni Varaždin na Hrvaškem, v sklopu mednarodne badminton lige ADA, odvil en največjih badmintonskih rekreacijskih turnirjev – Marlex OPEN 2019. Kar 226 igralk in igralcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Danske, Nemčije in Škotske, je prišlo v varaždinsko dvorano, da bi se pomerili v badmintonu.

V res lepi športni areni, ki je bila zgrajena za potrebe svetovnega prvenstva v rokometu leta 2009, je bilo na voljo 16 igrišč za tekmovanje in še dva dodatna za ogrevanje. Odigralo se 442 tekem, 999 setov v 12 urah. Na ADA ligi se tekmuje v 4 jakostnih kategorijah (A, B, C in D), in sicer v mešanih parih, ženskih in moških dvojicah ter posamezno.

Turnirja se je udeležilo 12 igralcev Badminton kluba Mengeš, ki smo se na pot podali s kombijem (zahvala sponzorju Kalanu Roku, s. p.) in dvema avtoma. Turnir se je pričel ob 9. uri z igrami mešanih parov in se zaključil v večernih urah s podelitvijo medalj najboljšim. V Mengeš smo prinesli 5 medalj: 3 zlate, 1 srebrno in 1 bronasto. To je bil še predzadnji turnir v sklopu lige ADA. Junija sledi finale ADA lige v Sarajevu in zaenkrat vse kaže na to, da bomo posegli po najvišjih mestih tudi v skupnem seštevku.

Vse rekreativce in ljubitelje badmintona vabimo na naš zadnji rekreativni turnir v Harmonijo Mengeš, ki bo 4. maja 2019, od 8.30 dalje.

Rezultati:
1. mesto MDB: Uroš Bregar (BK Mengeš) / Igor Tomazin (BK Mengeš)
1. mesto MDC: Andrej Kuči (BK Komenda) / Jure Šinkovec (BK Mengeš)
1. mesto XDC: Igor Tomazin (BK Mengeš) / Helena Šinkovec (BK Mengeš)
2. mesto WDC: Irena Burgar (BK Komenda) / Helena Šinkovec (BK Mengeš)
3. mesto XDB: Tanja Papler (BK BIT) / Uroš Bregar (BK Mengeš)

Besedilo in foto: Helena Šinkovec

Tagi