AS-i rekordno v novo sezono

V Ljubljani se je v soboto, 10. Januarja 2015, z otvoritvenim dvoranskim mitingom začela nova atletska sezona. Če drži pregovor, da se po jutru dan pozna, se AS-om obeta sezona vrhunskih rezultatov.

V petih nastopih so mladi člani Atletskega društva AS dosegli 5 klubskih rekordov, krona nastopov pa je državni rekord v teku na 60 m ovire v kategoriji pionirjev do 14 let. Tilen ULČAR je z rezultatom 9.56 za 22 stotink izboljšal dosedanji državni rekord iz leta 2011. Zmagoslavje pa je dopolnil še v skoku v daljino, kjer je bil prepričljivo najboljši z rezultatom 5.39 m.

Krepko je svoje najboljše rezultate izboljšala Ana SPAHIČ. V teku na 60 m se je prvič spustila pod mejo 9 sekund (8.89). V skoku v daljino pa je njen osebni rekord sedaj 4.37.

V skoku v višino je Žan VRHOVNIK preskočil 135 cm.

Rezultati se vsekakor lep obet pred dvoranskim državnim prvenstvom, saj so Tilen ULČAR v kategoriji do 14 let in Ana SPAHIĆ ter Žan VRHOVNIK, kategorija do 12 let med boljšimi v Sloveniji. Visoke uvrstitve pa velja pričakovati tudi od ostalih AS-ov, ki na otvoritvenem mitingu niso nastopali.

Iskrene čestitke novim rekorderjem in veliko uspehov v novi sezoni!

Avtor: AD AS; Foto: AD AS
Tagi