Anže Kosmač in Jaka Žagar uspešna v Sarajevu!

Anže Kosmač in Jaka Žagar, člana Težkoatletskega kluba Domžale, sta na mednarodnem turnirju Alpe Adria zastopala slovensko reprezentanco v olimpijskem dviganju uteži. Turnir Alpe Adria ima dolgo tradicijo, na katerem sodelujejo države alpsko jadranskega področja. Letošnje tekmovanje je potekalo v Sarajevu, sicer pa vsako leto turnir priredi druga država. Tekmovanje z več kot polstoletno zgodovino je uvrščeno tudi na koledar Svetovne zveze olimpijskega dviganja uteži.

Anže Kosmač je v potegu dvignil 130 kg, v sunku pa je zmogel 155 kg, s čimer je osvojil drugo mesto v članski konkurenci! Dober nastop je uspel tudi Jaki Žagarju, ki je v potegu dvignil 105 kg, v sunku pa 130 kg, kar je na koncu zadostovalo za šesto mesto v mladinski konkurenci.

Anže, sicer diplomirani kineziolog je po koncu tekmovanja izrazil veselje  nad osvojeno srebrno medaljo. Kljub temu, da tokrat ni popravil državnih rekordov je dosegel odlično uvrstitev. Zaostal je le za vrhunskim hrvaškim tekmovalcem Amarjem Mušićem, udeležencu zadnjih olimpijskih iger. Jaka Žagar je imel v zadnjih tednih precej dela saj je poleg napornih treningov, tempiral formo tudi za spomladanski del mature. Vseeno je bil z lepimi dvigi zelo blizu svojih osebnih rekordov.

Prvi del sezone je tako skoraj končan, zadnja tekma pred poletnim premorom, bo potekala v Hiši na travniku v Dobu pri Domžalah, kjer bo Težkoatletski klub Domžale 22. junija 2019, ob 11. uri priredil mednarodni turnir. Vabljeni k ogledu.

V.O.

 

Komentarji uporabnikov
Tagi