Ameriško obarvani velikonočni ponedeljek v Športnem parku Radomlje

Na velikonočni ponedeljek, 1.4.2013, so v Športnem parku Radomlje gostovale tri ekipe reprezentance ZDA, zvezne države Virginia – dekleta letnik 1999 in 1997 ter fantje letnik 1999, ki so se pomerile z radomeljskimi ekipami – dekleti U17, članicami in fanti U14.

Končni rezultat v zmagah je bil 3:0 za goste, ki so se te dni mudili na pripravah v severni Italiji in so se z veseljem odzvali povabilu in se pripeljali v Radomlje.

Prva so na igrišče stopila dekleta U17 in reprezentantke Virginie letnik 1999. Gostje so bile za zadetek boljše od radomljank, ki pa so pokazale dobro igro. Trener Meho Bašić je ponudil priložnost tudi nekaterim mlajšim igralkam (letnik 1998 in 1999), ki bodo v prihodnji sezoni skupaj z izkušenejšimi dekleti tvorile okostje ekipe.

Na drugem srečanju so se predstavili fantje in sicer reprezentanca Virginie letnik 1999 in domača ekipa U14 NK Radomlje. Radomljani so se prikazali v odlični luči, čeprav so srečanje dobili gostje s končnim rezultatom 3:1, ampak so naši nogometaši dokazali, da se lahko kosajo tudi z močnimi nasprotniki, kakršni so jim nasproti stali tokrat.

Zadnje so na igrišče stopile članice in dekleta reprezentance Virgine letnik 1997. Radomljanke so nudile odpor vse do zadnjih 20-ih minut, ko so gostje predvsem po zaslugi pomanjkanja koncentracije in moči v domači ekipi povsem zasluženo trikrat zadele in zmagale s 3:0. Pri radomljankah je s svojimi obrambami blestela Sonja Čevnik, medtem ko so gostje dokazale da so izjemno tekaško in tehnično pripravljene.

Za nami je prekrasen ponedeljek, kakršnega bi si vsekakor želeli ponoviti. Verjamemo da smo v srečanjih uživali prav vsi, tako igralke, igralci, trenerji in gledalci, katerih se je ponovno zbralo izjemno lepo število. Zahvaljujemo se našim gostom za obisk in seveda se že veselimo njihovega ponovnega prihoda v Radomlje, na katerega mislimo da nam ne bo potrebno (pre)dolgo čakati, saj so nam obljubili da se vrnejo že v poletnih mesecih (natančneje avgusta). Posebna zahvala gre g. Ericu Meter-ju in ge. Denise Edvards, ki sta svojim reprezentantom/kam omogočila prihod v Radomlje

Oglejte si še zanimivo fotogalerijo (120 fotografj) s srečanj in večerje z gosti iz ZDA

Ne spomnimo, da se že bliža prvi aprilski vikend, ki bo za naša dekleta pester v kar treh kategorijah. Deklice U12 bodo v soboto, 6.4.2013 na domačem turnirju v Radomljah odigrala 5. turnir s pričetkom ob 13.30 uri. Dekleta U17 odhajajo na gostovanje na Gorenjsko k Velesovem, srečanje se prične ob 11.00 uri, članice pa v nedeljo, 7.4.2013 odhajajo na dolenjsko k novomeški Krki, kjer se bo srečanje pričelo ob 17. uri.

Lepo vabljeni na ogled in vzpodbujanju naših deklet!

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Rok Zore, ŽNK Radomlje

Komentarji uporabnikov
Tagi